99
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

טארט קרם פאטיסייר עם מארנג דמוי מרשמלו ללא סוכר

13/06/2017

אוהבת עוגות בשכבות, בגלל מרקמים שונים, גיוון טעמים וצבעים ובגלל שנוח להכין אותן (אפילו בשלבים כשעסוקים).

יש לי כבר עוגות דומות שהכנתי על אותו עיקרון ומאחר שהן מוצלחות (ראו טארט מוס שוקולד עם מארנג ללא סוכר) החלטתי

להמשיך בואריאציה שונה על הנושא...ולשפר ביצועים במיוחד במה שקשור במארנג ללא סוכר ,שזה לא פשוט כי סוכרלוז אינו מגיב כמו סוכר רגיל. הפעם הכנתי מארנג שבמרקם דומה מאוד למרשמלו והוא יציב יותר והייתי אומרת טעים יותר..

החומרים הדרושים:

לתחתית בטעם ריבת חלב:

1.5 כוס פירורי עוגות או ביסקוויט ללא סוכר
2-3 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור

לקרם וניל-פאטיסייר:

2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים +2 ביצים שלמות
קליפת לימון חתוכה ל"סרטים"
1.1/4 כוס סוכרלוז
קורט מלח
2 כפות קורנפלור
1 קופסא (250 גרם) ריקוטה 5%

המארנג:
4 חלבונים
1.1/4 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1 כף חומץ 5%
2 כפות קורנפלור
1 שקית ג'לי בטעם טבעי מומסת בחצי כוס מים

אופן ההכנה:

התחתית: מעבדים את פירורי העוגה עם ריבת החלב ומשטחים את התערובת בתבנית עגולה 24. שומרים במקפיא.

הקרם:
בקערה מערבבים חלמונים, ביצים, סוכרלוז,מלח, קורנפלור לתערובת חלקה.

מביאים את החלב עם תמצית הוניל וסרטי קליפת הלימון לסף
רתיחה ומורידים מהאש. עושים "השוואת טמפרטורות" - יוצקים לקערת החלמונים מעט חלב ומערבבים מהר. חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים ואז שופכים את התערובת חזרה לסיר. מעמידים על אש קטנה ובוחשים במקצף כל הזמן עד שמסמיך ומייד מורידים מהאש תוך כדי הקצפה מתמדת. מעבירים את הקרם דרך מסננת להבטיח מרקם חלק. מצננים מעט מכוסה בניילון נצמד. לאחר הצינון מערבבים היטב עם הריקוטה לקרם אחיד.

יוצקים את הקרם על התחתית באופן שווה.



המארנג:

שמים את החלבונים עם סוכרלוז בקערת המיקסר . מעמידים את הקערה על באן מרי וטורפים כל הזמן עד שהסוכרלוז נמס לחלוטין. מעבירים להקצפה במהירות בינונית-גבוהה למשך כ8-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את הג'לי המומס, כף החומץ ואת הקורנפלור וממשיכים להקציף. הקצף אמור להיות יציב.

יוצקים את המארנג על שכבת המוס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 לדקה-שתיים עד שהוא מזהיב מעט.

שומרים במקרר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת