88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגיות מדלן שיש

17/02/2017

בדרך כלל נהוג להכין את העוגיות רק מהבצק הלבן, אבל כדי לגוון הכנתי אותן בשילוב תערובת קקאו.

 

החומרים הדרושים:

לבצק הלבן:
3 ביצים
1.1/4 כוס סוכר או סוכרלוז
קורט מלח
קליפה מגוררת+מיץ מלימון/תפוז
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת פושרת
1.1/4 כוס קמח כוסמין לבן או קמח רגיל מנופה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לבצק החום- תערובת הקקאו
2-3 כפות מים חמים
1 כף קקאו
2-3 כפות סוכר או סוכרלוז
1/2 כפית קפה נמס
2-3 כפות מעיסת הבצק הלבן

לציפוי: מעט אבקת סוכר או סוכרלוז טחון עם כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ושומרים בנפרד.

תערובת הקקאו: מערבבים את כל המרכיבים לעיסה דלילה ללא גושים. מאוחר יותר נוסיף לה מעט מהבצק הלבן.

מקציפים את הביצים השלמות עם קורט המלח והסוכר/סוכרלוז למשך מספר דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה. מוסיפים את גרידת הלימון+מיץ ואת החמאה המומסת הפושרת.

מנפים שנית את הקמח מעל תערובת הביצים ומבליעים אותו עם תנועות עטיפה .

כאן מפרידים 2-3 כפות ומוסיפים אותן לתערובת הקקאו.

שומרים את שני הבצקים במקרר בין חצי שעה לשעה.

רבע שעה לפני האפייה מחממים את התנור ל-170-180 מעלות.

מחלקים את הבצק החום בין 2 תבניות סיליקון בדוגמת צדפה -בערך כפית לכל צדפה. מעל שמים כפית גדושה מהבצק הלבן ומיישרים. יוצרים דוגמת שיש עם קיסם או מזלג.

אופים כ-8-10 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.

ממתינים כ-2 דקות לפני הוצאת העוגיות. הן יוצאות בקלות. מצננים ומפזרים עליהן אבקת סוכר או כמוסוכר טחון עם כפית קורנפלור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת