00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

קציצות דגים ברוטב מרוקאי

מתכון טעים ומומלץ להכנה.... מרגישים שישי בבית ....

ציוד נדרש  :

  • מטחנת בשר
  • וסיר בישול רחב 

המצרכים לקציצות:

  • חצי קג - פילה דג בקלה או מלרוזה 
  • חצי קג - פילה  דג נסיכה 
  • כוסברה 1 חבילה שטופה ומסוננת
  • תפוח אדמה 1 גדול
  • שום כתוש 2 שיניים 
  • פירורי לחם  4 כפות
  • ביצה 1 
  • פפריקה מתוקה בשמן  1 כף 
  • אבקת מרק עוף לללא מונסודיום גלוטמט פרווה  2 כפות - אפשר מלח במקום לפי הטעם
  • כורכום 1/2 כפית
  • פלפל שחור 1/4 כפית .

מצרכים להכנת הרוטב:

  • 2 רסק עגבניות 
  • שום 5 שיניים כתושים
  • פפריקה בשמן 2 כפות
  • כורכום כפית  1
  • 1/4 עד חצי כפית מלח 
  • 1/2 כוס שמן 
  • פלפל שחור 1/2 כפית 
  • 6 כוסות מים גודל חד פעמי 

 

אופן הכנת להקציצות   :

1. מנקים את הדג שוטפים במים היטב פורסים לפרוסות ומסננים.

2. במטחנת בשר - טוחנים את הדגים ביחד עם הכוסברה  , שום  , תפוחי אדמה ומערבבים.

3. לתערובת הדגים שטחנו יש להוסיף את התבלינים  , פפריקה ,אבקת מרק , כורכום , פלפל שחור , להוסיף את הביצה 

    את הפירורית ולערבב היטב , ולהכין  עיגולים.

 

אופן הכנת הרוטב האדום :

1. בסיר רחב מוזגים את השמן מחממים ומוספים את הרסק העגבניות ואת השום הכתוש  וישר מוספים מים -  

אפשר בשלב הזה להוסיף  רק 4 כוסות ולהביא לרתיחה, ואז  ולהוסיף את התבלינים  ,

פפריקה , מלח ,פלפל שחור, כורכום ולערבב שוב ולהוסיף את 2 כוסות מים הנוספים.

2. כאשר הרוטב מבעבע יש להוסיף את הקציצות שמכינים ביחד לגודל כדור טניס ומניחים ברוטב אחד ליד השני ,

ובעזרת כף למזוג מהרוטב על הקציצות.

3. יש להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה עד 30 דקות שהקציצה מוכנה (כדאי לטעום )

בתאבון 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת