00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוסובוקו עגל ביין לבן

21/04/2017

 

אוסובוקו עגל ביין לבן

 

 

 

 

מתכון לאוסובוקו עגל ביין לבן

קרדיט : ששת העוזר שלך במטבח

תבשיל מצפון איטליה, שמכינים מפרוסות של שוק עגל, המתבשלות לאט לאט ברוטב יין לבן וירקות שורש. כאן הקדרה נאפית בתנור, אבל אפשר לבשל אותה על כיריים, על להבה קטנה. תבשיל שמדגים יפה את עקרונות ההכנה של קדרת בשר ואת קסמה - מאכל עשיר, מנחם ומורכב, שמתעלה בהרבה מעבר לסך כל מרכיביו.

 

חומרים

  • 12 נתחי אוסובוקו עגל בעובי 3 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 בצלים חתוכים לשמיניות
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות אלכסוניות עבות
  • 1 גבעול כרישה (החלק הלבן) חתוך לטבעות עבות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 1 צרור תימין
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  •  1 ראש שום חצוי לרוחבו

לקימוח:

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת כבדה או מחבת טפלון עם שמן זית. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם זהובים. מוציאים מהמחבת בכף מחוררת.
  2. ממליחים ומפלפלים את הקמח. מקמחים את נתחי האוסובוקו ומנערים את עודפי הקמח.
  3. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת, מחממים אותה היטב ומטגנים את הנתחים כ-3 דקות מכל צד לסגירה. מוציאים מהמחבת ויוצקים פנימה כוס יין. מקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ. מורידים מהכיריים ושומרים להמשך.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.  
  5. משטחים בתבנית פיירקס חצי מכמות הירקות, כמה גבעולי תימין, חצי מכמות העגבניות והזיתים וחצי ראש שום, מסדרים את נתחי הבשר ומפזרים עליהם את יתרת הירקות, התימין, העגבניות, הזיתים והשום.
  6. יוצקים את מיצי הצלייה מהמחבת ואת היין הנותר. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה. הופכים את הנתחים, מכסים ואופים 45-60 דקות, או עד שהבשר רך מאוד. מגישים עם אורז או פולנטה. (*המשכתי את הבישול על הכיריים על אש קטנה, עד שהבשר התרכך!)

לפי אותה שיטה מכינים:
אוסובוקו ביין אדום: בשלב הבישול של הבשר עם הירקות מוסיפים 3 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות גס, ומחליפים את היין הלבן ב-1/2 1כוסות יין אדום ו-1/2 1כוסות ציר בקר.

 

 

 

 

 

 

 

שלב הקימוח                                                                     והטיגון 

ציון: אהבו מאוד את המנה...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת