33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

תבית - חמין עיראקי עוף שלם ממולא טובל בסיר מלא אורז

תבית - חמין עיראקי עוף שלם ממולא טובל בסיר מלא אורז

לאור בקשות חוזרות ונשנות מצד משפחתי להכין תבית כמו שצריך אספתי מס' מתכונים ובסוף הרכבתי מתכון לרוחי שעבר אישור מהסמכות העליונה חמותי בלה , ואכן לאחר הקפדה מדויקת על ביצוע המתכון יצא מתכון מנצח שקצר תשבוחות מהמשפחה.

חומרים למילוי:

1 תרנגולת שלמה נקיה מנוצות, במשקל 1.5 - 2 ק"ג

0.3 ק"ג בשר אדום שריר או קורקבנים חתוכים לחתיכות קטנות מאד,

 ½ כף מלח ו½ כפית פלפל

 ½ כוס אורז שטוף

½1 כפית בהרט : מתערובת של תבלינים: כמון, הל טחון, אגוז מושקט, זנגוויל טחון, פלפל שחור

1 עגבנייה חתוכה לקוביות או מגורדת על פומפייה

1 כף שמן קנולה

 

חומרים לרוטב:

בצל גדול קצוץ

 2 עגבניות חתוכות לקוביות או מגורדות על פומפייה

 3-4 כוס מים

3 כוס אורז שטוף ומסונן

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

ביצים שלמות (לביצים חומות) אופציה

1-2 כפות שמן קנולה

3 כפות מתערובת התבלינים של המילוי בהרט

1-2 כפות מלח

½ כפית פלפל שחור

2 כפות שמן קנולה

 אופן ההכנה:

לארוחת צהרים מכינים את התבית בערב. כדי שיישאר כל הלילה בתנור. או בבוקר בשביל ארוחת הערב

מומלץ להשתמש בסיר גדול וכבד שיכול להכיל בנוחות את התרנגולת והאורז מסביב

מערבבים את חומרי המילוי וממלאים בהם את התרנגולת.

סוגרים את התרנגולת עם קיסמים. או תופרים את הפתח

משחימים בסיר את הבצל. בשמן

מניחים מעל הבצל את העוף. סוגרים בצלייה היטב את  העוף מכל הצדדים במשך מספר דקות עם מכסה סגור.

מוסיפים לסיר 4 כוסות מים, מבשלים את העוף כחצי שעה עם מכסה סגור כדי שהמילוי יתבשל.

מוסיפים את שתי העגבניות המגורדות

3 כפות  מתערובת התבלינים,  ומלח ופלפל שחור

רסק העגבניות.

שמן

לערבב היטב ולטעום להוסיף תיבול עפ"י הצורך

כאשר כל הרוטב רותח במשך מספר דקות

מוסיפים את האורז מחכים לרתיחה ומוסיפים מים עפ"י הצורך עד לגובה חצי העוף.

מבשלים על אש קטנה 15- 30 דקות  בסיר מכוסה , מידי פעם להכניס כף  ולהזיז את האורז כדי שרוב המים יספגו.

מבשלים על הגז עד שכמות המים קטנה ורואים את האורז כבר מבושל למדי

להכניס לתנור המחומם ל- 100 מעלות. לא בטורבו

להניח את הסיר מכוסה בתחתית התנור

להשאיר בתנור כל הלילה/יום  לא יותר מ 7 שעות.

בהגשה מומלץ להניע את הסיר מצד לצד שהתבית שלא ידבק לדפנות.

להוריד את המכסה לשים במקומו מעל הסיר צלחת הגשה גדולה עמוקה ועגולה ואז להפוך את הסיר ולשחרר את התבית  לצלחת ההגשה ואז יוצא כמו עוגה מדהימה.

 

 

WhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.54 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.58.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.40 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.56 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.57 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.55.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.58 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.56.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.54.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.57.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.07.59.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.40.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.41.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.42.jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.41 (1).jpegWhatsApp Image 2016-10-17 at 22.08.42 (1).jpeg

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת