22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פה גדול

ברטון קרפרי - כישלון חרוץ

20/03/2017

ברטון קרפרי, אבן גבירול 52 תל אביב. לא כשר טל. 03-6358221

ברטון קרפרי מקומי, היא קרפריה שנפתחה לפני מספר חודשים ברח אבן גבירול, לא רחוק מכיכר רבין. מדובר במעין דוכן עם חזית מעץ בתוך חנות.
קרפריה היא עוף חריג בנוף המקומי. מדובר בדבר יוצא דופן, בעבר היה מקום בשם סוזט. לא מוכר לי כיום קרפריה בארץ למעט ברטון. 

התפריט כולל 12 סוגי קרפים מלוחים ו-12 קרפים מתוקים. מחירי הקרפים המלוחים נעים מ -28-38 שקל, ומחירי הקרפים מתוקים  18-24 שקלים. הקרפים המלוחים כוללים מבחר קרפים עם  גבינות, דגים, בשר וגם שני קרפים לטבעונים. הקרפים המתוקים כוללים קרפים עם נוטלה, בננה, חמאת בוטנים ופירות. בשונה מהקרפים המלוחים הנעשים מבלילת כוסמת, המתוקים נעשים מקמח רגיל. מי שרגיש לגלוטן או מעדיף את הקרפ המתוק שלו מבלילת כוסמת יכול לבקש זאת. 

 

 

קרפ צדר מעושנת, תרד, תפו"א, זיתים חריף ורוקט (34 שקלים):

הקרפ היה טוב, החזיק יפה את תוכנו ולא התפרק או נזל. הטעם היה טוב, והתוצאה היתה מוצלחת. קרפ בעל טעמים מגוונים וטובים. אהבתי. לצערי זה הקרפ היחיד שהיה מוצלח.

הערה: ביקשתי צלחת או מגש או דבר כלשהו להניח עליו את הקרפ אך נעניתי שאין. בלית ברירה נאלצתי להחזיק בידיים את הקרפ  כדי להמנע מלהניח את הקרפ ישירות על השולחן (למעט לצורך הצילום) דבר מאוד לא היגייני ולא נעים. בביקור הבא כבר היה קרטון עליו יכולתי להניח את הקרפ.

 

 

קרפ נוסף קלאסי עם אמנטל, ביצה, עגבניה, בצל שום ורוקט (28 שקל): על אף המרכיבים הטובים, התוצאה הסופית היתה בינונית. הקרפ היה יבשושי, המרכיב הדומיננטי היה הביצה שהיתה למעשה חביתה. התחושה היתה שאוכלים חביתה. שאר המרכיבים כמעט לא הורגשו. עדיין, זה היה יכול להיות אכיל אלמלא הקרפ סבל ממליחות יתר. בשלב כלשהו, אחרי כמה ביסים, המליחות היתה חזקה מדי. התוצאה היתה שמחצית מהמנה לא אכלנו.

 

מנה נוספת היתה קרפ עם רוסטביף, חרדל, גבינת מימולט ועשבי תיבול (38 שקל): לגבינה היה טעם חזק מאוד ומעט חרפרף, אשר האפיל על כל השאר המרכיבים. בנוסף, נתחי הבשר היו חסרי כל טעם. התוצאה היתה קרפ עם גבינה עזת טעם. לא התחברתי לטעם של הגבינה שהיה חזק מדי. רוב המנה לא נאכלה.

 

 

הלאה. על אף שהיינו רעבים לא רצינו להסתכן ולקחת קרפ מלוח נוסף. הלכנו על מתוק. קיוויתי שהקינוח ישנה במעט את הרושם.

לקחנו קרפ בנופי עם ריבת חלב, בננה וקוקוס מקורמל (28 שקל), מעין וריאציה של בננה לוטי, הקינוח התאילנדי המפורסם.

הוא היה עשוי מקמח כוסמין מלא ללא גלוטן, לדברי המוכר במקום הסיבה היא שכך הוא יוצא טוב יותר. 

גם כאן, התוצאה הסופית היתה חיוורת לחלוטין: הבצק היה כבד, תפל והאפיל על שאר המרכיבים.  

בשלב כלשהו דלינו את הבננות שהיו שם ואכלנו רק אותן עם רוטב הריבת חלב. הן היו נקודות האור בקרפ. כמו כן קוקוס כלל לא הורגש. 

 

 

רציתי מאוד לפרגן. הקונספט כאן הוא ייחודי בארץ, המחירים סבירים והתפריט נראה מעניין.

רק שלמרבה הצער, יש מרחק גדול בין מה שנראה ממבט ראשון לבין מה שקורה בפועל. האוכל כאן פשוט לא טעים. אני אפילו לא יכול להגיד שהאוכל היה סתמי או בינוני, כפי שקורה לי לעתים קרובות במסעדות. אוכל בינוני או סתמי אני אוכל ושוכח אחרי זמן קצר. אולם כאן האוכל היה אף פחות מזה. רוב מה שהזמנו לא נאכל. היתה תמימות דעים בעניין ביני לסועדת הנוספת שגם היא אכלה רק חלק קטן ממה שהוזמן. אמנם הכוונות כאן טובות, אבל הביצוע מאוד לא מספק. אני לא רואה סיבה לחזור לכאן כשיש מספיק בתי אוכל בסביבה.

ציון: 6.0

 

חשבון:

קרפ צדק מעושנת: 34 שקל

קרפ קלאסי: 28 שקל

קרפ רוסטביף ומימולט: 38 שקל

קרפ בננה ריבת חלב וקוקוס: 28 שקל

סה"כ: 128 שקל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל oreldi אלא אם צויין אחרת