22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המגודלת

לאכול ולגדול בגדול

אורז ירוק

22/07/2016
אורז ירוק

שני מתכונים ביום אחד זה ממש מטורף מצידי, אבל הייתי חייבת...

והפעם, מתכון מהמטבח הפרסי של אמי. אורז ירוק משגע!

 

אז קדימה:

 

המרכיבים
3 כוסות אורז (לא שטוף)
חבילה שמיר קצוץ
2/3 חבילה אפונה קפואה שטופה
3/4 כוס שמן
1 כף גדושה מלח, כפית כורכום
תפוח אדמה גדול פרוש לפרוסות עבות

 

אופן ההכנה:

להרתיח בסיר מים.
כשהמים רותחים להנמיך הלהבה ולהוסיף מעט שמן ומלח.
לשפוך את האורז לסיר, ולערבב מדי פעם על הלהבה הנמוכה.
כשהאורז נפתח מעט והופך לבן, יש להוריד מהאש ולהעביר למסננת.
לשטוף האורז טוב טוב תחת הברז, לפני שכל הנוזלים ירדו יש להעביר לקערה.
להוסיף לאורז את השמיר, האפונה, 3/4 כוס שמן, המלח והכורכום ולערבב.

בינתיים לשטוף את הסיר טוב טוב שלא ישאר בו עמילן ולהניח על האש.
לשפוך מעט שמן ולסדר את תפוחי האדמה על בסיס הסיר.
לשפוך את תערובת האורז על תפוחי האדמה, וליצור באמצע מעין חור.
להשאיר על להבה לא קטנה מדי ל- 20-25 דקות.
כשמוכן (אפשר לטעום עם כפית), להסיר מהאש ולהניח מגבת תחת המכסה לכמה דקות.

 

בתאבון!

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל המגודלת אלא אם צויין אחרת