00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סטיק סלמון בתנור עם נודלס מקמח מלא

 

טוב סיפרתי לכם לפני שבוע בפוסט על סטיק סלמון מאודה, שקניתי 4 חתיכות של סטיק סלמון, וכמובן שלא רציתי לשמור אותו יותר מדי זמן בפריזר, אחרת בשביל מה אני קונה טרי? אז בשבת הכנתי את החצי השני, אבל הפעם החלטתי להכין אותו בתנור ולא באידוי, ושיניתי גם את הירקות שמתלוות לנודלס. יצא טעים לא פחות ואולי אפילו יותר (לדברי בעלי) מהמאודה.

והכי הכי חשוב, מהתחלה ועד הסוף, ארוחה בחצי שעה בערך של הכנה ובישול. יכול להיות יותר טוב מזה?

מתחילים בהכנת התוספת. פורסים שעועית הולנדית (טורקית) למקטעים בגודל ביס ומבשלים במי מלח, מסננים ושומרים בצד, פורסים את הפטריות לפרוסות, ומבשלים את הנודלס מסננים ושומרים בצד

שמים מעט שמן זית בסיר בינוני, ומכניסים לתוכו את בצלי השלוט, מטגנים עד ריכוך, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתחילות להתרכך.

מוסיפים את השעועית לסיר ומקפיצים דקה שתיים. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מכניסים את הנודלס ומקפיצים, מערבבים עד שהנודלס חמים וכל הרוטב נספג בהם ונעלם מתחתית הסיר.

 

סטיק סלמון בתנור עם נודלס מקמח מלא

המצרכים:
לרוטב:
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סויה בהירה
1/4 כוס מים
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מירין (או יין לבן)
1 כף חומץ יין
1 כף שמן שומשום
1 כפית סריראצ'ה (לא חובה אבל החריפות מוסיפה המון)
פלפל שחור גרוס גס.

חצי חבילה נודלס מקמח מלא
2 בצלצלי שלוט פרוסים דק (למי שאין יכול להשתמש בחלק הלבן של בצל ירוק במקום)
5-6 חתיכות שעועית הולנדית חתוכה למקטעים בגודל ביס
4-5 פטריות שמפיניון פרוסות
1 כפית שומשום
2 סטייקים של סלמון
שמן זית

לקישוט
מעט שומשום
פטרוזיליה קצוצה דק

 

ההכנה:
לחמם תנור לחום של 190 מעלות

לשים את כל מצרכי הרוטב בקערה ולערבב היטב לאיחוד כל המרכיבים. לשים בצד.

לבשל את השעועית במי מלח עד לריכוך ולשים בצד.

לבשל את הנודלס לפי ההוראות על השקית לסנן ולשים בצד.

בתבנית בינונית לפרוס נייר כסף גדול שיישפך משני צידי התבנית (בערך פעמיים מגודל התבנית). להרים את הדפנות שלו. באמצי לשים נייר אפיה כפול.
מניחים את הסלמון על נייר האפיה ובעזרת כף שמים כ-4 כפות מהרוטב על כל סטיק סלמון. (שומרים את יתרת הרוטב לבישול הנודלס בהמשך).
אוספים את נייר הכסף מלמעלה, כמו אוהל וסוגרים הרמטית, גבוה מעל הסלמון, כדי שהסלמון יתבשל באדים של עצמו. סוגרים היטב מסביב ואוטמים. מכניסים לתנור ל-20 דקות.

פותחים את נייר הכסף ובודקים בעזרת מזלג אם הסלמון רך. אם הוא רך, מעבירים את התנור למצב גריל, אוספים מהרוטב בשקית ומשקים את הסלמון. מכניסים אותו מתחת לגריל ל 3-4 דקות. אפשר להשקות אותו שוב באמצע הדרך.

בזמן שהסלמון בתנור נכין את התוספת של הנודלס והירקות.

בסיר בינוני נשים מעט שמן זית, נכניס את בצלי השלוט ונטגן עד לריכוך. נוסיף את הפטריות ונקפיץ עד שהן מתחילות להתרכך. נוסיף גם את האפונה ונקפיץ עוד דקה שתיים. נוסיף את הרוטב שנשאר לנו + 1 כפית גרגירי שומשום ונביא הכל לרתיחה. 
נוסיף את הנודלס ונבשל תוך ערבוב, עד שכל הרוטב נספג בנודלס והם חמים.

נוציא את הסלמון מהתנור, נניח בצלחת, לידו נסדר את הנודלס, נפזר על הסלמון מהרוטב בתבנית, נפזר על הכל שומשום ופטרוזיליה ונגיש.

תאמינו לי שלכתוב את המתכון לקח יותר זמן מאשר להכין אותו.

בתאבון

המנה שלי

 


 

 


 






 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת