00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סטיק סלמון מאודה

מודה ומתוודה בגילי המתקדם, מעולם לא הכנתי סטיק סלמון בבית, אכלתי במסעדות, בארועים אבל להכין? לבד? זה לא! תמיד נראה לי המון עצמות ועניינים, בקיצור עדיף פילה סלמון נקי בלי עצמות בחתיכה אחת או בפרוסות וכך הכנתי במשך שנים בכל מיני וריאציות וטעמים. עד שבשבוע שעבר הלכתי לקניה החודשים בסטופמרקט, יש להם כל מיני דברים מיוחדים שאני לא משיגה בשום מקום אחר אצלנו בקריות רק אצלם, כגון רסק עגבניות של חב' מוטי האיטלקית בשפופרת, שגם הטעם וגם קלות השימוש קנו אותי מהרגע שנגעתי במוצר, או סריראצ'ה שבעלי לא מכין סנדוויץ בלעדיה, ואני מוסיפה אותה להמון מאכלים לתוספת קיק ופיקנטיות, וכל מיני פסטות מסוגים שונים שאף סופר רגיל אצלנו לא מחזיק, כגון חונקי כמרים וכאלה. וכמובן יש להם מחלקת דגים מדהימה, והם מחזיקים סלמון טרי מעולה. אז התכנון היה לקנות 4 חתיכות של פילה סלמון ולהכין צהריים בסופ"ש מהם. כשהגעתי לדוכן, המוכר התחיל לעבוד עלי ולשכנע אותי שעדיף שאקח סטיק סלמון, כי מאד קל להכין אותו והוא הרבה הרבה יותר זול מפילה, טוב השתכנעתי, מה יכול להיות? נכין, לא יצא טעים בפעם הבאה נחזור לפילה המוכר והידוע.
בהמשך השבוע הייתי בסופר הקבוע שלי ועל המדף בירקניה קרצה לי פתאום קופסה עם בק צ'וי צעירים וטריים בתוכה, לא התאפקתי והוספתי אותה לעגלה. וכך הגענו לסופ"ש ואני בודקת בגוגל מתכונים מכל העולם ושום דבר לא נראה לי, ואז נזכרתי שיש לי כלי לאידוי מבמבוק שקניתי פעם במזרח מערב ומעולם לא השתמשתי בו. ו.....אוריקה מצאתי! החלטתי לעשות סלמון מאודה במשרה מזרח רחוק כולל הבאק צ'וי וירקות שישתלבו לאחר האידוי עם הרוטב שלהם עם נודלס מקמח מלא.
תשמעו יצא טעים טעים טעים, וכל הארוחה מרגע התחלת האידוי עד שנגשנו לאכול לקחה בערך 25 דק'. 
בפעם הבאה אנסה גם מתכון בתנור נראה לי , משהו עם שום ודבש וחרדל. נראה. השבוע כבר בישלתי לסופ"ש כך שהדג יחכה לשבוע הבא.

 

בכלי זכוכית שיכיל בנוחיות את הסטייקים מגררים 1 כף ג'ינג'ר טרי ו-2 שיני שום. מוסיפים צ'ילי מתוק, טריאקי, סויה, סויה כהה, מים דבש קליפת לימון וקליפת תפוז, מערבבים הכל יחד היטב ומכניסים לתוך המשרה את הסטיקים שלנו. הופכים מצד לצד, מכסים ומכניסים למקרר למינימום שעה לספיגת טעמים.

מכיוון שרציתי שיהיה לי רוטב לתוספת הייתי זקוקה לכלי שיחזיק גם את הסטייקים וגם את הרוטב ועדיין יעביר את האדים מסביב כדי שהכל יתבשל. הכנתי לי מן צלחת עמוקה מנייר כסף שההיקף שלה קטן מהיקף הסטימר כדי שהאדים יוכלו לעלות מסביב בלי בעיה, הכנתי גם עיגול מנייר אפיה ושמתי על נייר הכסף, מה שבטוח ביטוח (אומרים שלא בריא לבשל ישירות על נייר כסף).

כפי שאתם רואים בצד שמאל בקופסה שקניתי היו 2 בק צ'וי צעירים ויפים, אז שטפתי אותם היטב הורדתי עלים שלא נראו יפים, וחתכתי כל אחד לארבעה חלקים ושמתי בצד.

בישלתי נודלס מחיטה מלאה לפי ההוראות על האריזה (3-4 דק'), סיננתי, ערבבתי עם כפית שמן שומשום והחזרתי לסיר שבו הם בושלו, כיסיתי ושמרתי בצד.

ריפדתי את תחתית התבנית בג'וליינים מגזר אחד, קישוא אחד ופלפל צ'ילי חריף אחד

שמתי על הירקות את הסטייקים, מסביב את הבאק צ'וי שמעליו טפטפתי מהרוטב, את יתרת הרוטב שמתי סביב הסטייקים, כיסיתי במכסה של הסטימר, ושמתי מעל ווק עם מים רותחים ל-20 דקות.

כשמזלג נכנס בקלות בתוך הסלמון, הוצאתי את הסלמון והבאק צ'וי מהסטימר, שפכתי את הרוטב והירקות על האיטריות בסיר, הדלקתי אש וערבבתי עד שהכל התחמם. פיזרתי למעלה שומשום קלוי ומעט פטרוזיליה ולשולחן.

 

סטיק סלמון מאודה

המצרכים:
2 סטייקים של סלמון יפים וגדולים
1/2 חבילה נודלס מקמח מלא
1 כפית שמן שומשום
1 גזר
1 קישוא
1 פלפל צ'ילי חריף
מעט שומשום
מעט פטרוזיליה לקישוט
2 באק צ'וי (אופציונאלי, אפשר להחליף גם בברוקולי למי שאוהב)

 

למישרה:
1 כף ג'ינג'ר מגורר טרי
2 שיני שום גדולות מגוררות
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב טריאקי
1/4 כוס סויה בהירה
2 כפות סויה כהה
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מחצי תפוז

ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המישרה בכלי זכוכית שיכיל בנוחיות את הדג, אבל לא גדול מדי כדי שהמישרה לא ילך לאיבוד. מכניסים את הדגים למישרה והופכים אותם בתוכו כמה פעמים. מכסים ומכניסים למקרר לספיגת טעמים למינימום שעה.

חותכים עיגול גדול של נייר כסף ומסדרים אותו כצלחת עם דפנות גבוהות. העיגול צריך להיות קטן מהסטימר כדי שישאר מקום לאדים לעלות סביב. חותכים עיגול של נייר אפיה ומכניסים לתוך נייר הכסף.

שוטפים את הבאק צ'וי מסירים עלים לא יפים וחותכים כל אחד ל-4 חלקים, שומרים בצד. מי שלא משיג או לא רוצה להשתמש בבאק צ'וי, יכול להחליף את הירק בפרחי ברוקולי למשל (אצלי מסיבות רפואיות הוא לא נכנס הביתה).

חותכים את הגזר, הקישוא והצ'ילי לג'וליינים ומפזרים על צלחת נייר הכסף שהכנו בתוך הסטימר.

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. הנודלס שלי דורשים 3-4 דקות בישול. מסננים, מערבבים עם כפית שמן שומשום, ומעבירים לסיר שבתוכו בישלנו אותם. מכסים במיכסה ושומרים בצד.

מרתיחים מים בווק שהסטימר מתלבש עליו בקלות.

מוציאים את הדגים מהמקרר, שמים באמצע צלחת נייר הכסף בסטימר על הירקות, מסביב מסדרים את הבאק צ'וי, מטפטפים על הבאק צ'וי מהרוטב ואת יתרת הרוטב שופכים על הדגים והירקות, מכסים במכסה של הסטימר ומניחים על הווק עם המים הרותחים. מאדים כ-20 דקות או עד שבודקים עם מזלג ורואים שהדג ממש ממש רך.

מוציאים את הדגים והבאק צ'וי לצלחת, שופכים את הרוטב והירקות שהצטברו בצלחת נייר הכסף שלנו על הנודלס בסיר, מדליקים את האש ומקפיצים על האש עד שהאטריות מתחממות. 

מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים על האיטריות מעט שומשום, מפזרים על הכל מעט פטרוזיליה ומגישים.

בתאבון

המנה שלי


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת