00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף בדבש ושומשום (חמוץ מתוק)

09/03/2016

כמו שכבר ציינתי אני עוברת כרגע טיפולי שיניים אינטנסיביים, כולל עקירות ושתלים, טיפול שלוקח כחצי שנה עד לסוף הטוב (מקווה ומחזיקה אצבעות), בנתיים יש צרות מצרות שונות ובשבועיים האחרונים הייתי שוב על אנטיביוטיקה ובעיות ולא יכולתי בכלל לאכול אוכל מוצק, רק דברים רכים שלא דורשים לעיסות.
ביום ראשון בבוקר סוף סוף התעוררתי בלי כאבים ובלי נפיחויות וידעתי שהיום אני מכינה לצהריים משהו טעים, עדיין רך אבל שונה מכל מה שאכלתי בשבועיים האחרונים, אז אורז הוא רך והחלטתי להכין עוף מצופה שיצא רך רך וטעים אש.
אומנם קצת עבודה ודי הרבה כלים, אבל בהחלט שווה את המאמץ. היה טעים אש, בעלי אמר שלא נופל ממסעדה סינית טובה וגם עולה עליה. מה עוד אני יכולה לבקש ממתכון?

אז יאללה לעבודה

פורסם חצי פרפר חזה עוף לרצועות בעובי אצבע בערך. שמים בקערה, מוסיפים כפית קורנפלור וכף סויה, מערבבים, מכסים ושולחים למקרר לפחות לשעה

מכינים את הצפוי של העוף. בקערה שמים חלבון ביצה, קמח,קורנפלור, אבקת אפיה, שמן, מים קרים ומעט מלח. מערבבים לעיסה אחידה, מכניסים לתוכה את הבשר ומערבבים עד שכל הבשר מצופה.

מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם, מכניסים את הבשר, אחד אחד. שימו לב שהבשר לא נדבק לתחתית או זה לזה. כשהבשר מקבל צבע זהוב מוציאים לצלחת מצופה בנייר סופג

שמים בסיר שמן ושן שום מעוכה ומטגנים דקה עד שעולה ריח. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מבשלים עד לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים לסיר את הבשר ובעדינות מערבבים אותו ומבשלים בתוך הרוטב עד שהבשר כולו מצופה וכמעט לא נשאר רוטב בסיר. מוציאים לצלחת הגשה מפזרים מעט שומשום ומגישים.

עוף בדבש ושומשום (חמוץ מתוק)

מצרכים:
חצי חזה עוף פרוס לאצבעות
1 כפית קורנפלור
1 כף רוטב סויה
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום מעוכות
מעט שומשום לקישוט

המצרכים לצפוי העוף:
1 חלבון ביצה
1/2 כוס + 2 כפות קמח 
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס מי קרח
1 כף שמן
מעט מלח

המצרכים לרוטב:
1/3 כוס דבש
1 כף חומץ אורז
1 כף קטשופ
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סויה
2 כפיות קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כוס מים

ההכנה:
שמים את רצועות העוף בקערה ומערבבים עם 1 כפית קורנפלור וכף סויה, מערבבים היטב, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר למנוחה של מינימום שעה. (לא לדלג על השלב הזה כי זה מרכך את  העוף ואחר כך הוא רך רך).

לאחר ההשריה במקרר, מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה, מוסיפים להם את העוף ומערבבים היטב כדי שכל חלקי העוף יצופו בבלילה. מניחים בצד.

בקערית נפרדת מערבבים יחד לבלילה אחידה את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

לחמם בסיר או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם להכניס לתוכו את רצועות העוף. להכניס אותן אחת אחת, לא את כולן בבת אחת ולהשגיח שהן לא נדבקות לתחתית הסיר או זו לזו. עדיף לטגן בכמה נגלות. כשהעוף מקבל גוון זהוב להוציא לצלחת מצופה במגבות נייר. לטגן כך את כל העוף.

להעביר 2-3 כפות מהשמן שטיגנו בו את הבשר לסיר נפרד, להוסיף את שיני השום ולטגן כדקה עד שעולה ריח. זהירות לא לשרוף.
להוסיף לסיר את הרוטב ולבשל עד שמתחיל לרתוח, להנמיך אש לבשל עד שמסמיך ואז להוסיף את העוף. לערבב בזהירות עד שכל העוף מצופה וחם ובתחתית הסיר לא נשאר כמעט רוטב.

להעביר לכלי הגשה, לפזר מעל שומשום ולהגיש.

אני הגשתי בתוספת אורז סיני מטוגן עם ירקות.

קישור לאורז סיני מטוגן
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=7340336

בתאבון

המנה שלי



 


 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת