77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גבינה עם דובדנים חמוצים

25/02/2016

הערות חשובות להצלחת העוגה:

  1. תהליך ההכנה והאפייה לוקח זמן אבל שווה
  2. לפני האפייה, לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4
  3. לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
  4. גודל התבנית של העוגה: 26

מצרכים:

  1. 6 ביצים מופרדות
  2. 1 כוס סוכר - אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
  3. 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
  4. 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
  5. 4 כפות גדושות קורנפלור
  6. 2 שקיות סוכר וניל
  7. 1 קופסא או צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור
אופן הכנה:
  1. להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
  2. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם הסוכר
  3. לקפל את קצף החלבונים בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה. 
  4. להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
  5. לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
  6. לכבות את התנור ולא לפתות את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
  7. בינתיים להכין את הדובדבנים, לסנן מהמים, להוסיף למים את הקורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח
  8. אחרי הרתיחה, לערבב עד לקבלת רוטב סמיך, להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
  9. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר להתייצבות לפחות של לילה. 
יש כאן צילומים משתי אפיות שונות ובימים שונים







באפייה הזו השתוללתי עם הדובדבנים ושפכתי מעל ומסביב














 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת