00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכוני קסם

מתכון לאורז מלא.. בלי להתפשר על הטעם!

שלום לכולם, היום אני רוצה להציג מתכון מעולה שאני אוכל אותו כל שבוע כבר חצי שנה.
אורז מלא בריא יותר מאורז לבן מכמה סיבות :
- באורז לבן הפחימה היא פשוטה, משמע היא מתפרקת יותר מהר בגוף וגורמת
  להקפצה ברמת האינסולין, כמו כן בגלל ההתפרקות המהירה שלה היא לא נותנת
  תחושת שובע לאורך זמן. לעומת הוארז המלא שהיא פחמימה מורכבת, נותנת
  תחושת שובע ליותר זמן, ופחות מקפיצה את הרמת האינסולין בדם.
- באורז מלא יש כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים מאורז לבן.
- באורז מלא יש כמות גדולה באופן משמעותי של ווטמינים ומנרלים.
 
הבעייה המרכזית באורז חום היא שיש לו טעם חלש יותר מהלבן, ויש לו עוד בעיה שההכנה שלו דורשת טיפה יותר השקעה, אבל אני מצאתי מתכון ואני מיישם אותו עד עצם היום הזה, שנהנה מכל הייתרונות הבריאותיים של האורז המלא מבלי לגרוע בטעם בכלל ובלי שימוש בשמן !!
 
אני מבקש שאם הכנתם ונהנתם או יש לכם הערה תכתבו בתגובות כי זה הדלק שנותן לי כוח לכתוב, אם אף אחד לא יכתוב תגובות אני לא ימשיך לבד.
 
# בבקשה לדייק עם הזמנים והמידות במתכון, פה זה קריטי.
מרכיבים :
 
- אורז חום פרסי\ אורז מלא 200 גרם
- עדשים ירוקים יבשים 200 גרם
- רבע כף פלפל שחור (למי שאוהב יותר חריף להוסיף חצי כף פפריקה חריפה)
  כף שטוחה של מלח בישול
  כף כורכום
  כף פפריקה (למי שהוסיף פפריקה חריפה לא צריך)
- ליטר ו 100 מ"ל מים
 
אופן ההכנה : לשים את האורז והעדשים בסיר, לשפוך עליהם את המים, 
מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה. מכסים עם מכסה ושמים על קירה הכי קטנה ועל האש הכי קטנה שיש במשך 45 דקות . בתיאבון!
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
הנה מתכון בריאותי וטעים שההכנה שלו פשוטה בצורה שלא תיאמן, רק צריך לעקוב נכון לפי ההוראות.
אם הטעם לא אטרקטיבי עדיין לפי דעתכם תוכלו להעשיר את המתכון בטעם מעולה שקרב את התבשיל הבריאותי הזה יותר לטעם של אורז לבן על ידי הוספה של 100 גרם אורז לבן מבושל וערבוב היטב.
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל razurgansoni אלא אם צויין אחרת