00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

מוקפץ כרובית

אם יש לכם פייסבוק, אתם בטח מכירים את הסרטונים הקצרים שרצים ברשת ומראים בלי מילים במהירות שיא איך מכינים מאכלים שונים, בעיקר כל מיני קינוחים טעימים. 
בשבוע שעבר באחד מהסרטונים האלה ראיתי פתאום מתכון שתפס אותי מיד. סוג של מוקפץ שבמקום אורז השתמשו בו בכרובית שפוררו דק דק עד לצורה של אורז. מכיוון ששבוע קודם ראיתי גם את ג'יימי אוליבר מכין תחליף לאורז מכרובית, ואני חולה על כרובית ומוכרחה לנסות כל מתכון חדש איתה, ידעתי שבמוקדם או במאוחר אני אכין את המתכון הזה.
ובכן, לא לקח אפילו שבוע והכנתי, טוב לא בדיוק כמו בסרטון, אבל העיקרון אותו העיקרון. שם זה היה עם בשר בקר ואני החלפתי לעוף, גם התיבול שם היה קצת אנמי לטעמי, רק 3 כפות סויה, מלח ופלפל, אז שיניתי גם את התיבלון, אבל מלבד זה מרקיז הכל בסדר ויצא טעים מאד מאד. בעלי שלא ראה את ההכנות במטבח שאל אותי, מה זה הכנת מוקפץ מקוסקוס?
בקיצור בלי להתכוון יצאה לי מנה טעימה ו...דיאטתית כל המנה מורכבת מירקות, חזה עוף ו-2 כפות שמן שמתחלקים ל-3 מנות. אני בטוח אכין את המנה הזו עוד הרבה פעמים.

עוד בעיה קטנה היא איך לקרוא למנה כי זה בעצם וריאציה על אורז בסגנון סיני שמקפיצים עם הרבה ירקות ולפעמים גם עם בשר, אז הכי טוב שיצא לי זה מוקפץ כרובית.

פורסים חזה עוף לחתיכות נוחות לאכילה, שמים בקערה, מוסיפים כפית קורנפלור וכף סויה, מערבבים, מכסים ושולחים למנוחה של מינימום שעה במקרר.

מתחילים בהכנת הכרובית. מפרקים כרובית בינונית לפרחים ומשרים במים עם חומץ לחצי שעה בערך. מוציאים שוטפים ומנגבים מעט. מפרקים לפרחים קטנים ושמים במעבד מזון. מפעילים אותו בפולסים עד שהכרובית מתפוררת לגודל מעט גדול יותר מגרגירי אורז. שומרים בצד.

בנוסף מכינים כוס קוביות קטנות של גזר (אני מכינה גם את זה בפוד פרוססור, לא נורא אם זה לא בדיוק קוביות אחידות), כוס אפונה קפואה, כף גדושה של שום כתוש, ו-2 ביצים מקושקשות עם טיפת רוטב סויה.

מחממים מחבת רחבה ועמוקה מוסיפים לה כף שמן זית וכף שמן שומשום. מכניסים את השום ומערבבים כדקה עד שעולה ריח. מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שהוא משנה את צבעו, אבל עדיין לא מוכן עד הסוף. מוסיפים את הגזר והאפונה ומערבבים מחממים כדקה הכל יחד עד שהאפונה מפשירה ומתחילה להתרכך. מוסיפים את הכרובית ומערבבים. מוסיפים 2 כפות של רוטב בסיס של אוסם וכ 2-3 כפות מים, ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שהכרובית מתרככת.

מזיזים את כל הירקות שהתרככו לשולי המחבת ומשאירים באמצע שטח ריק. שופכים פנימה את הביצים המקושקשות, ממתינים כדקה ואז מתחילים לקשקש את הביצים עד שהם כמעט מוכנות.

מערבבים את הביצים עם הירקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס גס, מעט מלח, 4-5 כפות סויה מאיכות טובה, כף רוטב צ'ילי מתוק וממש לקראת הסוף כף של רוטב דגים. מערבבים הכל יחד עוד דקה. מפזרים מעל הכל בצל ירוק קצוץ דק ומגישים.

מוקפץ כרובית

המצרכים:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1 כף גדושה של שום כתוש
1 כוס קוביות גזר קטנות
1 כוס אפונה קפואה
2 ביצים
פלפל שחור גרוס גס
2 כפות רוטב בסיס אוסם
4-5 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב דגים
קמצוץ מלח
בצל ירוק (רק החלק הירוק) קצוץ לקישוט

1 פרפר חזה עוף חתוך לגודל ביס
1 כפית קורנפלור
1 כף סויה

ההכנה:
לערבב את חתיכות חזה העוף עם הקורנפלור והסויה, לכסות ולשלוח למנוחה במקרר למינימום שעה ואפשר גם יותר (זה שומר על העוף רך אחר כך בטיגון).

לפורר את הכרובית בפוד פרוססור עד שתגיע לגודל קצת יותר גדול מאורז.

במחבת רחבה ועמוקה לשים את 2 סוגי השמן ולחמם. להוסיף את השום ולטגן עד שעולה ריח. להוסיף את בשר העוף ולהקפיץ עד שהעוף משנה את צבעו, אך עדיין לא מוכן.
להוסיף את הגזר והאפונה ולטגן תוך ערבוב עד שהאפונה מתחילה להפשיר ולהתרכך.
להוסיף את הכרובית את רוטב הבסיס וכ 2-3 כפות מים ולטגן הכל יחד תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהכרובית מתרככת.
לדחוף את כל הירקות והבשר לשולי המחבת ולהשאיר עיגול ריק באמצע המחבת. לשפוך פנימה 2 ביצים מקושקשות עם כמה טיפות רוטב סויה. להמתין כדקה עד שהחלק התחתון מתחיל לתפוס ולקשקש אותן כמו ביצה מקושקשת. לערבב עם יתר המצרכים במחבת. 
לתבל בפלפל שחור, רוטב סויה, רוטב צ'ילי וקמצוץ מלח. לערבב ולטגן כדקה. להוסיף את רוטב הדגים, לערבב, לטעום ולתקן תיבול. 
לכבות אש, להוסיף את הבצל הירוק, ערבוב ולהגיש.

בתאבון

המנה שלי

 

 

 

 


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת