00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

קציצות הודו עם כרובית

16/10/2015

בשנה שעברה בחורף הכנתי די הרבה צלי עוף עם כרובית ומאד מאד אהבנו את זה. ביום חמישי לקחתי את המטפלת של אבא שלי לקניות בסופר ובעודי מסתובבת במחלקת הירקות בזמן שהיא בוחרת ואוספת ירקות שהיא צריכה, הוציאו 2 ארגזים מלאים בכרוביות טריות, קשות ולבנות. לא יכולתי לעמוד בפיתוי ומיד לקחתי לי כרובית אחת.
אתמול לפני שהלכתי לישון העברתי חבילה של הודו טחון מהפריזר למקרר, בתקווה שעד הבוקר אחליט מה לעשות איתה, ואז בבוקר כשפתחתי את מגרת הירקות ראיתי את הכרובית שאמרה לי, תתביישי לך עדיין לא הכנת ממני כלום. ומיד חשבתי למה שלא אכין קציצות עם כרובית כמו העוף שאני מכינה? וניגשתי לעבודה. יצא טעים אש, ועוד מתכון הצטרף לרפרטואר מתכוני הבית.
אוי איזה כיף עוד מעט חורף וכל ירקות השורש והכרוביות יהיו בשיאם. איזה כיף, כמה שאני אוהבת כרובית.

מתחילים בהכנת הקציצות כי הן צריכות לנוח במקרר. בקערה שמים חצי קילו בשר הודו טחון, בצל קצוץ דק, 3-4 שיני שום קצוצות, פטרוזיליה קצוצה דק, 2-3 כפות פירורי לחם, ביצה אחת, מלח, פלפל שחור ומעט מים (קליפת הביצה ובה מים) מערבבים הכל יחד עד שמקבלים עיסה אחידה, לא רכה מדי אבל גם לא קשה, אם העיסה רכה מדי להוסיף כל פעם מעט פירורי לחם.

                          יוצרים קציצות, מניחים על מגש ומכניסים למקרר להתיצבות.

בזמן שהקציצות נחות להן במקרר, נכין את הכרובית. מכינים 2 צלחות. באחת שמים 2 ביצים, כפית חרדל וכפית סויה וקליפת ביצה עם מים ומערבבים לתערובת אחידה. בצלחת שניה שמים קמח ומתבלים אותו במלח, פלפל שחור ומעט כורכום.

שוטפים את פרחי הכרובית ששרו במים עם חומץ ומעבירים לקמח, מסובבים שהפרחים יצופו מכל הצדדים בקמח, מנערים עודפים ומעבירים לביצה, גם כאן מסובבים ובודקים שכל הכרובית מצופה בביצה.

מחממים שכבה דקה של שמן בסוטז' ומטגנים את פרחי הכרובית מכל הצדדים, עד להשחמה יפה. מוציאים לכלי שמרופד עם נייר סופג.

מתחילים בטיגון בצל עד לשקיפות, מוסיפים כפית שום כתוש ומטגנים כדקה, מוסיפים קופסה של פולפה עגבניות מרוסקות איטלקיות 400 מ"ל, מוסיפים קופסה מלאה במים, ומתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור, סוכר, מעט כמון ומעט כורכום. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה בבעבוע עדין. טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מכסים מביאים לרתיחה בבעבוע עדין ומבשלים מבלי לגעת בקציצות 15 דקות.

לאחר רבע שעה פותחים מיכסה, הופכים בזהירות את הקציצות לצד השני ומוסיפים את פרחי הכרובית לסיר בין הקציצות, מכסים, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים בביעבוע עדין עוד 35 דקות.

פותחים מכסה מפזרים מעל הכל כ-2 כפות פטרוזיליה קצוצה, מכסים ומבשלים כך עוד 5 דקות. מגישים ונהנים

 

קציצות הודו עם כרובית

המצרכים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון (או ירכיים הודו טחונים)
1 ביצה
1 בצל גדול קצוץ דק מאד או מגורר על מגררת גסה
3-4 שיני שום קצוצות דק
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 כפות פירורי לחם
מעט מים (חצי קליפת ביצה מלאה במים)
מלח
פלפל שחור

המצרכים לכרובית:
1 כרובית טריה וקשה מחולקת לפרחים, מושרים במים עם חומץ
2 ביצים
1 כפית חרדל
1 כפית רוטב סויה
מעט מים
קמח
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
שמן לטיגון

המצרכים לסיר הרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק מאד
כפית גדושה שום כתוש
קופסה של 400 מ"ל עגבניות מרוסקות רצוי פולפה של מוטי הכי הכי טעים באחריות
קופסה ריקה של העגבניות מלאה במים
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס גס
סוכר
מעט כורכום
מעט כמון
שמן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

ההכנה:
חותכים את הכרובית לפרחים ומשרים אותם במים עם חומץ מניחים בצד.

מתחילים בהכנת הקציצות. שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים הכל יחד כמה דקות עד לאיחוד כל המרכיבים. אם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד קצת פירורי לחם. 
יוצרים קציצות, מניחים על מגש ומכניסים למקרר להתיצבות והתגבשות (אני לא מטגנת אותן ולכן השלב הזה חשוב).

בזמן שהקציצות נחות במקרר מכינים את הכרובית.
מכינים 2 צלחות עמוקות. באחת מערבבים ביצים, חרדל, סויה ומעט מים לתערובת אחידה. בשניה מערבבים קמח, מלח, פלפל שחור וכורכום.
בסוטז' רחב ועמוק שבו נכין אחר כך את כל התבשיל, שמים שכבה דקה של שמן (ממש לא צריך שמן עמוק) ומחממים היטב.
מוציאים את פרחי הכרובית מהמים והחומץ שבהם שרו, שוטפים ומעבירים לקמח. מקמחים היטב מכל הצדדים ומעבירים לתערובת הביצה. שוב מסובבים ודואגים שכל הפרחים יכוסו מכל הצדדים בביצה. מעבירים לשמן החם ומטגנים על אש בינונית עד שכל הצדדים שחומים. מוציאים לכלי מרופד בנייר סופג.

מנגבים את הסוטג' במגבת נייר וניגשים להכנת הרוטב.
שמים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וקופסה מלאה במים. מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור טחון גס, סוכר, מעט כמון ומעט כורכום ומביאים לרתיחה, מבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה, תוך ערבוב מפעם לפעם.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בביעבוע עדין כ-15 דקות. לא נוגעים בקציצות ונותנים להן להתגבש.
אחרי רבע שעה, פותחים מכסה, הופכים בזהירות את הקציצות ומוסיפים את הכרובית בזהירות בין הקציצות.
שוב מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים בביעבוע עדין עוד כ 35 דקות.
פותחים מיכסה, מפזרים מעל הכל 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, מכסים שוב ומבשלים עוד 5 דקות.

מגישים. אני הגשתי על אורז עם אטריות.

בתאבון

המנה שלי


 

 


 


 


 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת