44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מנטו

מנטו

בס"ד

 

אחד המאכלים האהובים עליי ביותר מהמטבח הבוכרי ואם זאת מעולם לא הכנתי אותו עד ליום שישי האחרון.

את הבצק הכנתי לפי המרשם של אמי ושמחה להגיד שצלחתי יפה את המשימה, עבודה מפרכת אבל  שווה.

המצרכים לבצק:

4 כוסות קמח

4 ביצים

קורט מלח

1/4-1/2 כוס מים במידת הצורך

 

המצרכים למלית:

500 גרם בשר טחון מעט שמן(במידה ולא להוסיף כף שמן)

4 בצלים גדולים (אפשר יותר) מגורדים וסחוטים

מלח,פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק מלבד המים.

- במידת הצורך יש להוסיף מים לקבלת בצק אחיד.

- הבצק אמור לצאת קשה.

- בקערה לערבב את כל מצרכי המלית ולהניח בצד.

- לקמח את הבצק היטב ובעזרת מכונת פסטה או מערוך לרדד את הבצק לעובי דק ביותר.

- לחלק לריבועים של 5X5.

- להניח כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע.

- לסגור את הבצק בכיווצים כלפי מעלה.

- להרתיח מים בסיר גדול (כמו של קוסקוס).

- להכניס את המנטו לסיר של אידוי (אני השתמשתי בסיר של קוסקוס) ולהניח מעל הסיר עם המים הרותחים.

- לאדות במשך כ-  45 דקות עד שהמנטו מוכן.

- להגיש ולהתענג על כל ביס וביס.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת