00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

עוגת שוקולד של ימי הולדת - מ ע ו ל ה

אם אתם לא אוהבים להכין עוגת שוקולד מאבקת שוקולית (רע קובי וכו) - זה המתכון בשבילכם.

העוגה הקבועה אצלנו.

עשירה אבל לא כבדה.

שוקולדית אבל אורירית וקלילה.

במילה אחת?

מ ע ו ל ה !

 

חומרים -

200 גר' שוקולד מריר

חבילת מחמאה

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל

 

ל"רוטב" -

200 גר' שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

 

הכנה:

ממיסים את השוקולד והמחמאה (אפשר במיקרו)

מוסיפים את הביצים אחת אחת

אח"כ את הסוכר, אחריו את הקמח ולסיום את תמצית הוניל.

מעבירים לתבנית משומנת.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-30 דק' עד 40 דק' (תלוי בתנור).

אני אוהבת להוציא את העוגה כשהיא עדיין טיפה רטובה במרכזה.

 

מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר.

 

לא חייבים להוסיף את הרוטב, העוגה טעימה גם בלי.... אבל למי שאוהב שוקולד...

מרתיחים את השמנת בסיר (לערבב כדי שלא תשרף)

בינתיים שוברים את קוביות השוקולד לתוך כלי עמיד בחום.

כשהשמנת רותחת שופכים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת הרוטב.

שופכים על העוגה.

טיפ- חוררו את העוגה עם הקיסם. השוקולד ייכנס ככה גם לתוך העוגה ויעשיר אותה.

 

אל תחכו... הכי טעים להגיש כשהרוטב חם...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת