בצל ממולא בירקות

בס"ד
מנה נפלאה שבדרך כלל אני מכינה בחגים, מתאימה לצמחוניים ומי שנמאס לו כבר מכמויות הבשר בחגים ורוצה לגוון קצת.
המצרכים:
7-8 בצלים גדולים
5-6 כוסות מים לבישול הבצלים
למלית:
1 בצל קצוץ
1 גזר גדול מגורד
1 קישוא גדול מגורד
10 עלי כוסברה קצוצים
3/4 כוס אורז שטוף
5 שיני שום כתושות
מלח,פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
לרוטב:
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן
מלח,פלפל
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית כורכום
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- קולפים את הבצלים,עושים חתך אנכי מהאמצע למטה מצד אחד בלבד של הבצל,מניחים בסיר רחב וגבוה,מכסים במים ומרתיחים.
- מבשלים כעשרים דקות עד לריכוך הבצלים,מסננים ומניחים להתקרר.
- במחבת מחממים מעט שמן.
- מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים.
- מוסיפים את האורז,הכוסברה הקצוצה והשום ומתבלים במלח,פלפל ופפריקה ומערבבים. מכבים את האש.
- מפרקים את עלי הבצל,מניחים מהמלית במרכז העלה וסוגרים(מגלגלים) היטב.
- מניחים את העלים המוכנים בסיר רחב.
- בקערה מערבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל הבצלים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה.
הוספת תגובה
4 תגובות