44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

בצל ממולא בירקות

בצל ממולא בירקות

בס"ד

 

מנה נפלאה שבדרך כלל אני מכינה בחגים, מתאימה לצמחוניים ומי שנמאס לו כבר מכמויות הבשר בחגים ורוצה לגוון קצת.

 

המצרכים:

7-8 בצלים גדולים

5-6 כוסות מים לבישול הבצלים

 

למלית:

1 בצל קצוץ

1 גזר גדול מגורד

1 קישוא גדול מגורד

10 עלי כוסברה קצוצים

3/4 כוס אורז שטוף

5 שיני שום כתושות

מלח,פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

לרוטב:

1 כף רסק עגבניות

1 כף שמן

מלח,פלפל

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית כורכום

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

- קולפים את הבצלים,עושים חתך אנכי מהאמצע למטה מצד אחד בלבד של הבצל,מניחים בסיר רחב וגבוה,מכסים במים ומרתיחים.

- מבשלים כעשרים דקות עד לריכוך הבצלים,מסננים ומניחים להתקרר.

- במחבת מחממים מעט שמן.

- מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים.

- מוסיפים את האורז,הכוסברה הקצוצה והשום ומתבלים במלח,פלפל ופפריקה ומערבבים. מכבים את האש.

- מפרקים את עלי הבצל,מניחים מהמלית במרכז העלה וסוגרים(מגלגלים) היטב.

- מניחים את העלים המוכנים בסיר רחב.

- בקערה מערבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל הבצלים.

- מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת