22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פה גדול

פופינה - זה לא זה

23/03/2015
פופינה - זה לא זה

פופינה - אחד העם נוה צדק, טל. 03-5757477. לא כשר

מסעדת פופינה נפתחה לפני כשנתיים בנוה צדק בקול תרועה. שף המסעדה הוא אוראל קמחי, אשר השתלם אצל השף הצרפתי המפורסם רובושון ובמסעדת קבלייר בירושלים.

המסעדה שוכנת במבנה ישן. המבנה שופץ, והוא מודרני, נעים וחמים. יש בר גדול במרכז המסעדה ומאחוריו המטבח הפתוח. יש גם חצר גדולה ונעימה. מוזיקה נעימה ולא רועשת מהדהדת ברקע.

לגבי התפריט- הוא שונה מהרגיל. במקום תפריט רגיל של מנות ראשונות, עיקריות וקינוח, מחולק התפריט למנות אשר מסווגות לפי שיטת הבישול.

התפריט מחולק לפי 5 שיטות בישול - כבישה, אידוי, אפיה, צליה ובישול ארוך. ישנן 5 קטגוריות- ירקות, דגים, פירות ים בשר, וקינוחים. םמכל קטגוריה וכל שיטת בישול יש מנה אחת, כלומר סה"כ 25 מנות הבעיה היא שמתוכן- יש רק 6 מנות הנחשבות עיקריות (הן מודגשות בתפריט) כל שאר המנות הן מנות לחלוקה (שרינג), כך לדברי המלצרית.

הנה חלק מהתפריט (צלייה ובישול ארוך)

המנות הראשונות, אשר חלקן מתומחרות בכ-80 שקל, הן מנות קטנות. אם בוחרים פה רק מנות ראשונות ומוותרים על עיקריות, אדם עם קיבה סבירה יצטרך לפחות 3-4 מנות ראשונות כדי לשבוע. כך מגיעים בקלות לכ-250 שקל לאדם.

מי שלא רוצה לשלם סכומים כאלה, יצטרך להיות פה זהיר. מאוד. המלצרית הסבירה את הקונספט (כמה שאני שונא את המילה הזאת), וציינה אילו מנות הן עיקריות. כאמור- 6 מנות בלבד בכל התפריט. מכיוון שאני וחלק משאר הסועדים אינם אוכלים דגים ופירות ים, נשארנו עם 10 מנות בשר וירקות. מתוכן- רק אחת נחשבת כעיקרית! אחת בלבד. יש לציין שהיו גם ספיישלים של בשר- לחי עגל ופולנטה ופריים ריב 700 גרם.

עם זאת, נראה שהחלוקה לשיטות בישול וההכרח שתהיה רק מנה אחת מכל קטגוריה מגביל מאוד. כמו כן, באופן ברור רוב המנות בתפריט הן מנות קטנות, חלקן קטנות מאוד. והמחירים לא קטנים בכלל. בקיצור- יקר פה מאוד. 

וזה היה יכול להיות נסלח לחלוטין, אם בסופו של דבר בצלחת הייתי מוצא אוכל מעניין וטעים. התנאי הבסיסי הוא קודם כל שיהיה טעים.

אז איך היה האוכל?  על זה תקראו בהמשך

 

צילום המסעדה 

 

 

 

 

תחילה חלקנו 3 מנות ראשונות למרכז השולחן. הראשונה היתה "פיצת" נתח קצבים- חמאת קשיו, אספרגוס, זוקיני, צילי אדום, רוקט וכמהין (72 שקל): מנה שעל הנייר רחוקה מאוד ממה שקיבלנו בפועל. הבצק היה דקיק, גבשושי, "מתפצפץ" ולא שכנע והמרכיבים מעל היו סתמיים. מנה מאכזבת בתמחור פראי.

 

המבורגר ,תבשיל צלעות בקר, לחמניה מאודה תבשיל שפונדרה חסה פריכה ובצל סגול חמצמץ (64 שקל): קיבלנו 2 לחמניות מאודות (מצוינות) קטנטנות עם תבשיל בקר. הבשר היה רך וטעים, אבל חלק מהתבשיל נזל החוצה מהלחמניה. הצ'יפס היה אנמי וסתמי. מנה בינונית, שחסרה את הטויסט שיהפוך אותה לטובה באמת. 

 

רביולי ריבת דלעת כבד אווז, אמרטו וקציפת כמהין (88 שקל) אחת ממנות הדגל של המסעדה. כבד האווז והרוטב היו טעימים, אך הבצק של הרביולי התפרק לחלוטין. מנה שהיתה יכולה להיות מוצלחת בהרבה אילו הרביולי לא היה מתפרק. סיימנו את הראשונות, בקושי אכלנו, והמונה תקתק 224 שקל על כמה ביסים. 

 

 

הלאה. עיקריות.

עוף מושחת- כרע עוף על בריוש ברוטב שמנת כמהין (88 שקל): מנה מצוינת. כרע העוף (פרגית) היתה רכה ועשויה היטב. הרוטב היה משובח (לא טעם כמהין סינטטי המוכר ממקומות רבים) והבריוש היה רך וספג את הרוטב המצוין. מנה מעולה שאסור לפספס. 

 

לחי עגל עם פולנטה קריספית סלרי וקולי עגבניות (108 שקל): נתחי הבשר היו רכים וטובים, והפולנטה, שהיתה אפויה, היתה די סתמית. מנה פשוטה, לא רעה אך די חסרת ייחוד (למעט פירות כגון אשכולית ותפוז שמקומן בשלב הקינוח.

 

לקינוח חלקנו טארט פקאן. אכלתי כבר טארטים דומים בקונדיטוריות שהיו טובים, כאן היה זה טארט סתמי. הוגש עם גלידת בוטנים מלוחים שהיתה מלוחה מדי. רוב הקינוח נשאר בצלחת. 

 

 

מקרון עם קרם ג'ינג'ר ליים ומסקרפונה אננס מקורמל (48 שקל): המלצרית המליצה בחום ושיבחה את המקרון. היא ציינה שהמילוי הוא קרם פטיסייר. בפועל, מנה שאיכזבה בענק. סתמי זו הגדרה עדינה לעומת מה שקיבלנו. המקרון היה קשה ולא פריך והמילוי יבש. קינוח סתמי שמקומו לא במסעדה כמו זו.

 

סופלה שוקולד עם גלידת אגוזי לוז (48 שקל): כמה שמעתי על הסופלה הזה. המנה אולי הכי מפורסמת של המסעדה. היא אפילו נבחרה לאחד הקינוחים הטובים בארץ. לא אכלתי אף פעם סופלה אמיתי (על ההבדלים בין סופלה לפונדנט ראו כאן). אני יכול להתרשם רק ממה שקיבלתי. הכוס כללה עוגה בחלק העליון (בתמונה) , ושוקולד נוזלי מאוד עד לגובה מחצית מהכוס. שאר חצי הכוס העליונה היתה ריקה. העוגה אמנם היתה טובה, השוקולד מתוק ו"סירופי" מדי, והקינוח בכללותו סתמי. אכלתי כל כך הרבה קינוחי פונדנט שוקולד  טובים בהרבה. 

 

היתה גם עוגת גבינה טובה מאוד שבטעות לא צולמה. היא היתה מעולה- עשירה, שמנתית וטעימה מאוד, עם רוטב תות משובח. קינוח נהדר, הקינוח הטוב ביותר מכל הקינוחים שאכלנו.

 

לסיכום

פופינה היא מסעדה מלאת כוונות טובות. מלא השקעה יש פה. פופינה היא לא מסעדת "שופוני". זו לא מסעדה של אריזה יפה ללא תוכן. יש פה נסיון להביא משהו שונה, החומרים פה מצוינים.

אבל...כמה פעמים אמרנו טעים ומיוחד? פעם אחת (כרע עוף). כמה פעמים טעים, אף אם לא מיוחד? 2 (עוגת גבינה ולחי עגל). כמה פעמים אמרנו שהמנות סתמיות, במקרה הטוב בינוניות? 6. 

ניסינו הרבה מנות, את רוב מנות הבשר והקינוחים שהמסעדה מציעה. לא נהנינו. לא היה פה מצוין, גם לא היה פה "סתם" טעים. היה רע. לא טעים, לא מוצלח. פשוט סתם. קשה לי לזכור בכל ביקוריי במסעדות- פער כל כך גדול בין ההשקעה והמאמץ לבין התוצאה הסופית. שלא לדבר על המחירים המופרכים של חלק מהמנות. למרות הרצון לפרגן- לפני שיהיה פה שינוי מהותי, אין כל כך בשביל מה לחזור לפה,

דירוג

אוכל: 6.5

שירות: 9.0

מחיר: 7.0: יקר מאוד

אווירה ועיצוב: 9.0

לסיכום: אוכל בינוני, עם הרבה מנות לא ברורות ומעט מרכיבי טעם. המאמץ וההשקעה אדירים, אבל בסופו של דבר- יקר מאוד ולא מצדיק את המחיר

ציון כולל: 7.0

 

חשבון:

פיצה קצבים: 72 שקל

רביולי כבד אווז: 88 שקל

ניוקי לחי עגל: 108 שקל

עוף מושחת : 88 שקל

סופלה שוקולד: 48 שקל

עוגת גבינה: 44 שקל

מקרון: 48 שקל

טארט פקאן: 48 שקל

סה"כ: 544 שקל

 

מידע נוסף:

חניה: אפשר לחנות ברחוב הרצל בכחול לבן, ויש גם חניון ברח' רוטשילד בסמוך להרצל.

מנה מומלצת? כרע עוף

 

 אתר פופינה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל oreldi אלא אם צויין אחרת