00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

חזה עוף בטריאקי וסויה

זה מסוג המתכונים שאני מתביישת אפילו להעלות לבלוג בגלל מהירות וקלות הכנתם. אבל למי שלא יודע כבר שבועיים שיש בעיות רציניות בבלוגים של תפוז ובין היתר מנויים במייל לא מקבלים את הפוסטים החדשים, רק כמה מנויים במסרים וגם זה ממש חלקי, אז רציתי לבדוק מה התחדש ואם יש איזה שהוא שינוי.

זה מתכון לארוחת צהריים שרוצים לתקתק במהירות שיא בלי יותר מדי עבודה. מהירה, טעימה ומשביעה. מה עוד צריך? כלום

מכינים את המישרה מערבבים בקערית שתכיל בנוחיות את חזות העוף טריאקי, סויה בהירה, סויה כהה, סילאן שום ופלפל שחור.

לתוך המישרה מכניסים 6-7 פרוסות של חזה עוף פרוס לשניצלים, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר למינימום שעתיים של השריה (ואפשר כמובן גם יותר).

במחבת רחבה וכבדה שמים מעט שמן לכסות את התחתית ומחממים. כשחם מוסיפים את חזות העוף בשכבה אחת ואת מחצית מהמישרה, מנמיכים להבה ומבשלים כ 2-3 דקות. הופכים לצד השני אם יש צורך מוסיפים את יתרת המישרה ומבשלים עד שבחתך רואים שהעוף מבושל כולו בפנים.

                        כך נראה חזה העוף מוכן.

אם לא שמתם את כל המישרה במחבת זה הזמן לשים במחבת את יתרת המישרה להוסיף מעט מים רותחים והלביא הכל לרתיחה. מוסיפים איטריות ביצים (שלי מקמח מלא) שבישלנו מראש ומערבבים עם הרוטב שנוצר במחבת, מערבבים כך דקה שתיים, עד שהאיטריות מתחממות והרוטב נספג בהן כולו.

חזה עוף בטריאקי וסויה

המצרכים:
1/4 כוס טריאקי
3 כפות סויה בהירה
2 כפות סויה כהה
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
1 כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס גס
6-7 פרוסות חזה עוף חתוך כמו לשניצלים

אטריות ביצים מקמח מלא מבושלות לפי הוראות היצרן

ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה שתכיל את חזות העוף
מכניסים לתוכם את חזות העוף, דואגים שיהיו מכוסים במישרה, שמים ניילון נצמד ושולחים למקרר למינימום שעתיים ואפשר גם הרבה יותר.
מחממים מחבת גדולה וכבדה עם מעט שמן רק לכיסוי התחתית ומעבירים לתוכה בשכבה אחת את חזות העוף ומחצית המשרה. מבשלים כך כ 2-3 דקות והופכים צד
שופכים את יתרת המישרה למחבת ומבשלים גם את הצד השני כ 2-3 דקות. בודקים עם מוכן ע"י חתך באחד החזות לראות אם הבפנים כולו לבן.
מורידים את החזות לצלחת נפרדת.
מוסיפים למחבת מעט מיים רותחים ומערבבים.
מוסיפים את האיטריות שבישלנו מראש ומערבבים ברוטב עד שהאטריות מתחממות והרוטב כולו נספג בהן.
מגישים ונהנים

בתאבון

המנה שלי
 

 




 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת