00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

עוגת שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד טעימה שחבל על הז-מן

מטיילים בפייסבוק?

אם אתם בקטע הצרכני, אתם מלייקים חדשות לבקרים.

גם אני. בטיולי נתקלתי גם בחברת מן.

איפשהו על המרווח שבין נוסטלגיה מתוקה, למתוק עכשווי, נמצאת לה אחת מחברות הממתקים הוותיקות בישראל, ולפי עמוד הפייסבוק שלה חוגגת הגברת 60 שנות ייצור ממתקים מתוקות.

אז זה מצד אחד.

מצד שני, אני משתדלת שתמיד תהיה עוגה בבית. וכבר סיפרתי לכם שהעוגה המועדפת אצלנו זו עוגת קרמבו, או כל וריאציה שלה.

אז איזה כייף לנסות מתכון חדש שמשדרג את עוגת הקרמבו הקבועה שלנו. מוזמנים לנסות גם אתם, כי באמת יצא לי טעים שחבל על הז-מן!

לכבוד יום ההולדת של מן, מן מציעה את המתכון המצורף, שעושה שימוש בוופלים המיתולוגיים, והפעם בטעם קפה. השילוב של המתוק, עם הקפה יוצא מנצח.

 

 

אז מה צריך?

לבסיס:

1 חב' וופלים מן בטעם קפה, קצוצים

1 חב' שוקולד מריר (100 גרם)

1/2 כוס קוקוס

1 כוס חלב

2 כפות קקאו

2 כפות שמן קנולה

 

 

לשכבת הקרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כפית נס קפה נמס

1 חב' אינסטנט פודינג וניל 

 

לציפוי:

1 חב' שוקולד מריר (100 גרם)

1/2 כוס שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

 

 

מה עושים?

 

להכנת הבסיס קוצצים את הוופלים, (נחתכים ממש בקלות עם סכין), מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

 

בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ, החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. למי שרוצה לחסוך מאמץ ניתן גם להמיס במיקרו. (אל תגלו)

מצננים כ-5 דקות.

 

 

שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפיה מרופדת ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.

הבסיס יהיה אחכ מעט קשה. קחו את בחשבון בבחירת התבנית.

מכינים את הקרם על ידי הקצפת השמנת, האינסטנט פודינג והנס קפה.

מורחים באחידות מעל שכבת הבסיס ומעבירים שוב להקפאה של כחצי שעה.

לציפוי העוגה ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.

 

מן מן מן - יצא טעים חבל על הז-מן!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת