00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישולים ועוד

סחלב תות

06/01/2015

תותים.
כמה שאני אוהבת תותים.
כשאני לוקחת את הילדים לקטיף תותים לא ברור אם אני לוקחת אותם כי אני יודעת שהם יהנו או שאני לוקחת אותם כי אני יודעת שאני אהנהcheeky
מבחינתי המנה האולטימטיבית היא תותים עם שמנת חמוצה (וסוכר) – מנצח כל דבר מבחינתי.
לא מתנגדת לתותים כל השנה (או שאולי בגלל שהם באים לתקופה קצרה יחסית אני כל כך אוהבת אותם? לא יודעת אבל בואו לא ניכנס לזה עכשיו).

אתגר החודש באתר מנטקה היה – תותים (ברור, הרי למה כל ההקדמה הזאת?)
(לקריאת על המתכונים התותיים תלחצו <פה>. שווה שווה שווה. הבלוגרים הכינו מתכונים שווים במיוחד. באחריות).

וכן, כן, אני יודעת שכל חודש אני מבטיחה שיהיו יותר מתכונים, ושאני לא אעלה רק מתכון פעם בחודש אודות לאתגר של מנטקה אבל הנה עבר עוד חודש ולא עמדתי בהבטחתי אז אני פשוט אפסיק להבטיח...

טוב, אז האתגר היה תותים ואני התברברתי עם עצמי מה להכין.

הרעיון המקורי היה להכין עוגיות חמאה עם תותים אבל זה ממש לא יצא מוצלח. יצאה מן עוגונת ולא ממש עוגיה. טעימה וחמודה אבל לא מה שרציתיlaugh.

ואז חשבתי על להכין סחלב תות.

כאוהבת קיצורי דרך מושבעת, בהתחלה ניסיתי להכניס את התותים בעודי מרתיחה את החלב. אממה? פתאום קלטתי את הגבן (המרכיב המוצק בחלב) נפרד ממי הגבינה. ואז נזכרתי בסדנא להכנת גבינה שלקחתי את הילדה שלי ובה נאמר שמכניסים חומצה לחלב ומחממים אותו מפרידים את מי הגבינה מהגבן וככה בעצם מכינים גבינה.
(אתם רואים איזה מזל שאני לוקחת את הילדים לדברים שמעניינים גם אותי. אמנם אני שוכחת מה לימדו ונזכרת רק אחרי שטעיתי אבל לפחות הבנתי את מקור הטעותwink).

בניסיון השני הכנתי קודם כל את הסחלב עצמו ורק אחרי זה הוספתי לו את התותים וזה הצליח.
BIG TIME.

מומלץ לא להכין ליד אנשים רעבים (או יותר נכון לא להכין ליד אנשים רעבים ולאסור עליהם להכין כי אתם צריכים לצלם)



 

סחלב תות / KRIZ

חומרים:
1 כוס חלב
1 כף סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס מים מעורבבת עם 2 כפות קורנפלור
10 תותים בינוניים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסחלב: מרתיחים בסיר חלב עם סוכר וסוכר וניל, כשמגיעה לרתיחה מוסיפים את המים המעורבבים עם הקורנפלור (שימו לב לתת עוד ערבוב נוסף של המים עם הקורנפלור רגע לפני שמכניסים לסיר). מערבבים עד שמרגישים שהתערובת מתחילה להסמיך ואין גושים. מסירים מהאש. עקרונית עכשיו הסחלב כבר מוכן וזה הזמן להוסיף לו את התותים.
2. מועכים את התותים עם מזלג ומעבירים דרך מסננת לתוך הסיר עם הסחלב ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים לכוסות ואוכלים.

הערות:

את התותים אפשר גם לטחון ואפשר גם להוסיף לסחלב מעוכים עם חתיכות. תלוי איך שאתם אוהבים. אני רציתי סחלב חלק.
אני אהבתי את הסחלב חם. במיוחד שהיה יום מאוד קר ורציתי משהו חם. בן משפחה אחר העדיף את המעדן הזה קר אז הכנסנו למקפיא ל-10 דקות והיה מושלם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל kriz אלא אם צויין אחרת