00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

צלי עוף עם כרובית


לפעמים הדרך למתכון מסויים היא מאד משונה ופתלתלה, כמו למשל למתכון הזה.

לפני כמה וכמה חודשים ראיתי מתכון שלצערי לא זוכרת מי העלתה אותו של שופלור, אני לא מהעדה הנכונה ולכן לא היה לי מושג מה זה שופלור, אבל ראיתי שהמתכון מורכב מכרובית מטוגנת ואחר כך מבושלת ברוטב עגבניות וכבר נדלקתי על המתכון, כי זאת יש להגיד ולהתוודות, כל מתכון שאני רואה ויש בו כרובית או חציל, אני חייבת לנסות כי אלה שני הירקות שאני פשוט לא עומדת בפניהם בכל צורת הכנה.
טוב, לא רציתי להכין את הכרובית לבד ונראה לי מתבקש להוסיף לסיר גם קציצות עסיסיות, אז חיפשתי וראו גם ראו, יש גם מתכון של שופלור עם קציצות, מה רבה היתה שמחתי, כי סוף סוף יכולתי להכין את המתכון.
כל שבוע בקניות השבועיות בשוק קניתי לי כרובית צחה ויפה, כי הרי אני הולכת להכין שופלור, אבל כל שבוע מחדש הכרובית הלכה לדברים אחרים והשופלור נידחה לו, עד.... עד שפרח לו מראשי (שזה דבר ממש לא קשה בימים אלה).

אתמול בלילה לפני שעליתי לישון, העברתי חלקי עוף מהפריזר למקרר, כשהראש שלי ריק ואין לי מושג מה אכין מהעוף היום לשבת.
והנה עוד פרט מחיי, אני שייכת לאנשים שלא מסוגלים להרדם אם הם לא קוראים מעט לפני השינה ולא משנה מה השעה שאני נכנסת בה למיטה. כרגע אני קוראת לפני השינה, ספר הוראות הכנה של תבשילים שונים של ג'וליה ג'יילדס שהיתה כוהנת האוכל הגדולה בארה"ב הרבה לפני מרתה סטיוארט ודומיה. כלתי שלחה לי אותו לקינדל החדש שלי ואני קוראת לי כל לילה על איך מכינים מאכלים כאלה ואחרים. אתמול בלילה הגעתי לפרק המרקים ובין היתר נתקלתי במרק כרובית וכמו שאני קוראת את המתכון, נדלקה לי נורית בראש, אם אפשר להכין שופלור מקציצות, למה שלא אכין את הכרובית עם עוף? וכך היה, הבוקר נכנסתי למטבח והכנתי לי תבשיל של עוף עם כרובית שיצא, ללקק את השפתיים. לא יודעת אם זה שופלור תקני או לא ולכן לא קראתי למתכון כך, אבל הוא בהחלט עומד להכנס לרפרטואר הקבוע במטבחי.

בסוטז רחב ועמוק שמים מעט שמן ומתחילים בטיגון של חלקי העוף (אני השתמשתי ב-4 שוקיים ו-2 ירכיים) משחימים את העוף היטב משני הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים בצד.

בזמן שהעוף מיטגן לו מכינים את הכרובית. מפרקים אותה לפרחים ושוטפים היטב. בצלחת אחת מקשקשים 2 ביצים עם חצי קליפה מים וכפית חרדל. 
בצלחת שניה מערבבים קמח עם מלח ופלפל שחור.

באותו הסוטז שממנו הוצאנו את העוף מטגנים עכשיו את הכרובית. טובלים אותה בביצה ואחר כך בקמח ומכניסים לטיגון על אש בינונית עד שהיא מזהיבה מכל הכיוונים.

בזמן שהכרובית מיטגנת לה מגררים על מגררת גסה 3-4 עגבניות בשלות ושומרים בצד. מגררים גם בצל אחד גדול סוחטים מנוזלים ושומרים בצד.

מוציאים את הכרובית מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, מוציאים מהמחבת שאריות מהטיגון ומוסיפים למחבת מעט שמן. מטגנים את הבצל המגורר עד לריכוך. מוסיפים כפית של שום כתוש ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומביאים לרתיחה. מבשלים כך כ-5 דקות עד שהכל מסמיך מאד.
מתבלים באבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, מעט כורכום, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים הכל יחד ומטגנים עוד כדקה ומכבים הכל עם 2 כוסות מים רותחים. מבשלים כדקה טועמים תיבול ומתקנים.

מחזירים את חלקי העוף למחבת, מחזירים גם את הכרובית למחבת ומסדרים אותה בין חלקי העוף, בודקים שהמים מגיעים עד 3/4 מגובה הכרוביות ואם לא מוסיפים עוד קצת מים, מביאים לרתיחה, מקטינים אש ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה.

כ-5 דקות לפני סיום הבישול, טועמים תיבול ומתקנים אם יש צורך, מפזרים כ-2 כפות פטרוזיליה קצוצה ומסיימים את הבישול.

צלי עוף עם כרובית

המצרכים:
חלקי עוף (כאמור אני השתמשתי ב-4 שוקיים ו-2 ירכיים) אבל אפשר בכל חלק שאתם אוהבים.


1 כרובית בינונית לבנה וצחה מחולקת לפרחים בינוניים שטופים היטב.
2 ביצים
1 כפית חרדל
קמח
מלח
פלפל שחור

1 בצל גדול מגורר על מגררת גסה וסחוט
1 כפית גדושה שום כתוש
3-4 עגבניות אדומות מגוררות על מגררת גסה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן
2-3 כוסות מים רותחים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 

ההכנה:
בסוטז רחב ועמוק שמים מעט שמן ומתחילים לטגן את הבשר עד שהוא שחום ויפה משני הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הכרובית:
בצלחת אחת מערבבים את הביצים עם מעט מים וחרדל לתערובת אחידה.
בצלחת נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. 
טובלים את פרחי הכרובית הנקיים בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים בשמן שנותר במחבת, על אש בינונית עד שהכרובית משחימה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מנקים את המחבת משאריות הטיגון בעזרת נייר סופג, מוסיפים מעט שמן ומתחילים לטגן את הבצל המגורר. מטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה.
מוסיפים את העגבניות המגוררות ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את כל התבלינים. מרק עוף, פפריקה מתוקה, כורכום, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים מבשלים כך כדקה.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים הכל יחד עוד כדקה. טועמים ומתקנים תיבול.

מחזירים את חלקי העוף למחבת.
מחזירים את הכרובית למחבת ומסדרים אותה בצפיפות בין חלקי העוף.
בודקים שהנוזלים מגיעים עד 3/4 מגובה הכרובית. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים רותחים.
מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים אש, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה.

5 דקות לפני סיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מפזרים מעל הכל 2 כפות של פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.

אני הגשתי עם אורז בסמתי שבושל עם אטריות דקות.

בתאבון

 


 

                                  המנה שלי, טעיםםםםםםםםםםםם
 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת