00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סלמון ברוטב אסייתי

תאמינו לי התמונה לא עושה חסד לצבעים האמיתיים המדהימים של הסלמון הטעים טעים הזה. אם רוצים ארוחה מהירה בלי הרבה ברבורים, זו הארוחה. נתח של סלמון יפיפה וגדול מונח על מצע של נודלס עם רוטב עשיר סמיך ומתקתק.

האמת מתביישת להודות אבל חיפשתי משהו בתמונות שלי וגיליתי שלמרות שאנחנו אוכלים די הרבה דגים ואפילו מגוונים, אני מצלמת, רושמת לי את המתכון אבל משום מה לא מעלה לבלוג. הסלמון הזה הוכן בפעם הראשונה וגם צולם לפני למעלה משנה, מאז הוכן כמובן עוד פעמים רבות, אבל לא חשבתי בכלל שלא העלתי את המתכון לבלוג ולכן לא צילמתי שוב וחבל. החלטתי להעלות את המתכון עם התמונות כמו שהן, כי אם שוב נמתין שאצלם תמונות חדשות, אני והראש הסנילי שלי, נשכח ושוב נמתין שנה ונופתע לראות את התמונות שלא הועלו לבלוג.

אני מאד אוהבת להגיש את המנה על מצע של נודלס ביצים רחבות, הן סופגות נפלא את הרוטב החמוץ מתוק של הסלמון.

 

קונים בחנות הדגים נתח יפה של סלמון ומבקשים מהמוכר לפלט אותו ולנקות מעור ומעצמות.

מכינים את התוספות. קוצצים שום דק, קוצצים פטרוזיליה דק, מגררים את הג'ינג' וחותכים פלפל צ'ילי אחד לקוביות קטנות.

בקערית שמים מיץ וקליפה מלימון אחד קטן.

שמים בהישג יד סויה כהה, שמן שומשום סילאן ומירין (המירין לא הכרחי למי שאין אבל מוסיף לטעם).

סלמון ברוטב אסייתי

המצרכים:
2 פרוסות יפות של פילה סלמון
5 כפות רוטב סויה כהה
1 כף מירין (אופציונאלי)
2 כפות סילאן טבעי
מיץ וקליפה מלימון אחד קטן
פלפל צ'ילי אחד קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
חתיכה של בערך 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר על מגררת דקה
שמן זית

 

לנודלס:
נודלס ביצים רחבות
1 כף שמן שומשום
פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור גרוס גס

 

ההכנה:
במחבת שתכיל את נתחי הסלמון בנוחיות מחממים מעט שמן זית.
מוסיפים לו את הג'ינג'ר השום והצ'ילי הקצוץ ומטגנים עד שעולה ריח השום (זהירות לא לשרוף את השום אחרת יהיה מר).
שופכים למחבת את מיץ וקליפת הלימון, הסויה, המירין והסילאן, לערבב ולבשל הכל יחד כדקה שתיים עד שהרוטב מסמיך.
במקביל מחממים מחבת פסים היטב משמנים עם מעט שמן זית ומטגנים את הסלמון 2 דקות מכל צד.
כשהרוטב במחבת השניה סמיך, מוסיפים לו את חתיכות הסלמון ומבשלים אותן ברוטב עוד כדקה שתיים מכל צד. אפשר לבדוק ולראות בפנים שהדג מוכן.

במקביל מבשלים את הנודלס ומסננים.
מוסיפים להם את שמן השומשום, מלח, פלפל שחור גרוס גס ופטרוזיליה ומערבבים.

להגשה מניחים נודלס במרכז הצלחת, מניחים עליהם את הסלמון ומטפטפים מסביב את הרוטב של הסלמון.

בתאבון


 

 

 



 


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת