00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

לביבות (קציצות) ירק אפויות

אני כל הזמן מחפשת איך לגוון ארוחות, שיהיה טעים לא משמין ולא משעמם. כך הגעתי ללביבות הירק האלה.
כמובן שאפשר לשחק עם הירקות, להחליף, להוריד להוסיף, כל מה שאתם אוהבים, או בני ביתכם אוהבים ובתוספת יוגורט מתובל יש לכם ארוחת ערב, שונה, טעימה ודיאטטית, כי הלביבות האלה אפויות בתנור ולא מטוגנות בשמן.

 

מגררים על מגררת דקה בטטה, תפוח אדמה וקישואים וסוחטים היטב.

מעבירים לקערה ומוסיפים שום , בצל, כרישה ופטרוזיליה קצוצים דק. 
מוסיפים ביצים, קמח תפוחי אדמה, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים הכל לעיסה אחידה.

מכיוון שהכל נאפה בטוסטר אובן וצריך להיות לכן אחיד כדי שכולם יאפו בו זמנית, השתמשתי בכוס מידה של אפיה. אני השתמשתי בגודל של 1/3 כוס אבל אפשר להשתמש באיזה גודל שרוצים.

מסדרים על התבנית נייר אפיה ומרססים אותו בשמן. מסדרים את הלביבות מצד ימין הלביבה יצאה מכוס המידה ואז משטחים אותה בעזרת הידיים ללביבה דקה יותר.

 

מסדרים כך את כל הלביבות. לי יצאו 6 לביבות גדולות מהכמות הזו. מרססים גם מלמעלה במעט שמן זית. מכניסים לטוסטר אובן או לתנור בחום של 180 מעלות לבערך 20 דקות.

הופכים את הלביבות כשהצד התחתון מתחיל להשחים (זו לא טעות אצלי בטוסטר אובן הצד התחתון מזהיב קודם.
הופכים וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני אפוי ומוכן.

מגישים עם יוגורט מתובל ונהנים.

לביבות (קציצות) ירק אפויות

המצרכים:
1 בטטה קטנה 
1 תפוח אדמה בינוני
2 קישואים
1 כרישה החלק הלבן בלבד קוביות קטנטנות
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ביצים
1 כף קמח תפוחי אדמה (אם אין גם קמח רגיל הולך)
3 כפות פירורי לחם
מעט כורכום
מעט פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס גס

ההכנה:
מחממים תנור או טוסטר אובן לחום של 180 מעלות.
מגררים בטטה, תפוח אדמה וקישואים על מגררת דקה וסוחטים היטב מנוזלים שמים בקערה. 
מוסיפים שום בצל וכרישה קצוצים דק
מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, פירורי הלחם, התבלינים והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
מניחים על תבנית הטוסטר אובן נייר אפיה ומרססים אותו בשמן (אני משתמשת בשמן זית)
כדי שהלביבות יהיו אחידות ויאפו יחד אני משתמשת בכוס מידה של אפיה, מידה של 1/3 כוס ללביבה. ממלאה הופכת על נייר האפיה ומועכת מעט בעזרת כף היד ללבינה עגולה ויפה.
נותנים עוד ריסוס קל מעל הלביבות ומכניסים לטוסטר אובן.
אופים כ-20 דקות עד שהחלק התחתון נראה אפוי ושחום.
הופכים וממשיכים לאפות עוד כ 15-20 דקות.

מגישים עם יוגורט מתובל.

ליוגורט המתובל:
1 יוגורט איזה שאתם אוהבים
1 בצל ירוק קצוץ דק (החלק הירוק והלבן)
1 שן שום כתושה
מעט מלח
מעט פפריקה מעושנת

לערבב הכל יחד להניח בצד לכחצי שעה עד שהטעמים מתאחדים ולהגיש עם הלביבות.

בתאבון


 

 

 

 

 

 


 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת