00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישולים ועוד

סוטלאץ קצת אחר

אני קוראת ספר מהמם ומרגש. "מלכת היופי של ירושלים" של שרית ישי-לוי. הספר מספר את סיפורה של משפחת ארמוזה, בני העדה הספניולית, בירושלים.
מעבר להיותו של הספר מעניין, אני חווה איתו תהפוכות של שמחה ועצב. הרבה קטעים וביטויים בספר היו גם אצלנו בבית (אמא שלי ז"ל היא בת העדה הספניולית). זכרונות הילדות מציפים אותי והרצון לדבר עם אמא שלי על הספר הולך ומתעצם מפרק לפרק. מה גם שזה היה הספר האחרון שהיא קראה והיא מאוד אהבה אותו.

די בתחילת הספר מספרת הגיבורה על סוטלאץ' שסבתא שלה הכינה לה. סוטלאץ' זה דייסת אורז שאני זוכרת אותה מהילדות, שסבתא שלי הייתה מכינה ומפזרת קנמון מלמעלה. כל הבית היה מריח מקנמון - תענוג צרוף.

לא הרבה זמן לפני שאמא שלי נפטרה היא ביקשה שאחפש מתכון לסוטלאץ' ואכין לה. חיפשתי, מצאתי והתחלתי להכין - יצא זוועהfrownlaugh (אבל כמה ימים אחרי זה אחת השכנות הכינה לה והיא התענגה).
כשקראתי על הסוטלאץ' בספר התלבטתי אם לנסות להכין שוב.

ואז הגיע האתר החודשי של אתר מנטקה. והאתגר היה - אורז! ממש יום אחרי שקראתי על הסוטלאץ בספר. צרוף מקרים או שלא - ידעתי מה אני הולכת להכין לאתגר והחלטתי שהחודש אני לא מוותרת לעצמי!

חרשתי את האינטרנט, את ספרי הבישול שלי ומה לא - לא מצאתי מתכון אחד שהיה לטעמי אבל קראתי על הרעיון הכללי (והבנתי שאחת הסיבות שלא הצליח לי פעם קודמת היא כי השתמשתי באורז רגיל) והחלטתי לנסות.

יצא מאוד טעים ומזכיר נשכחות (בעיקר הריח של הקינמוןsurprise). יש שאוהבים את זה חם ויש שאוהבים את זה קר (ויש שאוהבים את זה גם חם וגם קר) - אני אישית אהבתי את הגרסה החמה. בחלק מהקערות פיזרתי מעל שוקולד שבור לקוביות קטנות - השוקולד נמס בגלל הדייסה החמה והיה מושלם

אגב, אני הכנתי גרסה פרווה רק כי לא היה לי חלב באותו זמן במקררwink

סוטלאץ קצת אחר / KRIZ

חומרים:
1 כוס אורז לסושי
4 כוסות מים
2 כפות ריבת תות
1 כפית תמצית וניל
4 כפות סוכר חום
להגשה:
מעט קנמון
שוקולד קצוץ (לקצוץ 1-2 קוביות שוקולד לכל קערה שרוצים להגיש עם שוקולד)

אופן ההכנה:
1. בסיר מרתיחים כוס אורז ו-4 כוסות מים. לאחר הרתיחה מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.
2. מערבבים כל הזמן - בערך כל חמש דקות תבדקו את האורז בסיר ותנו ערבוב, אחרת הכל ידבק לתחתית הסיר.
3. אחרי בערך חצי שעה של בישול, שהאורז כבר סופח יפה את רוב המים מוסיפים את הריבה ותצמית הוניל.
4. ממשיכים לערבב. יכול להיות שלקראת סוף הבישול יהיה אפילו צורך בערבוב כל דקה-שתיים, צריך להיות עם אצבע על הדופק.
5. לקראת סוף הבישול (כל הבישול אמור לקחת בערך שעה), כשהאורז כבר ספח את כל הנוזלים ונראה כי בסיר יש דייסה ללא נוזלים - להוסיף את הסוכר ולערבב היטב. לבשל עוד כ-5 דקות ולהסיר מהאש.
6. מעבירים לקערות הגשה - מפזרים מלמעלה מה שרוצים (אני כאמור על חלק פיזרתי קנמון ועל חלק שוקולד)

בתאבון.

ממליצה בחום להיכנס לעמוד של אתגר האורז באתר מנטקה ולראות איזה דברים מתוקים הכינו הבלוגרים.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל kriz אלא אם צויין אחרת