44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פלפל ממולא חמוץ מתוק

פלפל ממולא חמוץ מתוק

 

בס"ד

 
מתכון נפלא שקיבלתי מחמתה של הבת שלי.
פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק,ממש מעדן, כיכבו אצלי בראש השנה.
 
 
 
המצרכים למילוי:
 
10 יח' פלפל ירוק בהיר בינוני
500 גרם בשר טחון
3/4 כוס אורז שטוף
1 בצל גדול
1/2 צרור כוסברה קצוצה
10 עלי נענע קצוצים
1/2 כפית מלח
1 כף כמון
קורט קינמון
3 כפות גדושות ריבת שזיפים
4 כפות רכז/תרכיז רימונים
2 כפות שמן 
 
המצרכים לרוטב:
 
1 קופ' רסק עגבניות קטן
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
3 כפות ריבת שזיפים
4 כפות רכז/תרכיז רימונים
1 כף שמן
3 כוסות מים
 
אופן הכנת הממולאים:
 
- לחתוך את הראש של הפלפל,לנקות מגרעינים ולשטוף, להניח בצד.
- במחבת לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
- להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
- להוסיף את האורז,הירק הקצוץ,התבלינים,הריבה ורכז הרימונים,לערבב ולכבות את הגז.
- למלות כל פלפל במלית לא עד הסוף בערך 3/4 ממנו.
 
אופן הכנת הרוטב:
 
- בסיר רחב ושטוח לסדר את כל הפלפלים בצורה כזאת שיעמדו.
- בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב.
- מעל כל פלפל לשים כף מהרוטב, ואת שאר הרוטב לשפוך מסביב לפלפלים.
- למלא במים ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את הגז ולבשל שעה על אש בינונית עד לצמצום רוב הנוזלים.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת