00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לחם סובין קל

  לחם סובין קל

לחם קל , לחם המכיל אחוז גבוה מאד של מים שיוצרים אווריריות גבוהה ומקטינים בעצם את משקל

הלחם יחסית לנפחו . יחס המים כאן הוא   100% ממשקל הקמחיים במתכון מה שהופך את תהליך

הכנת הלחם ללא "קל " בגלל הבצק הנוזלי ,הדביק ודרושה קצת  מיומנות  בעבודה עם בצק כזה .

בבצק כזה אנחנו נעזרים במרכיבים כמו נבט חיטה וסובין חיטה אשר סופחים מים מעבר לתרומתם

לטעם ולערך התזונתי . 

הבצק עוברים 2 לישות של 10 דקות כ"א עם מנוחה של 30 דקות בין הלישות לטובת ספיחת הנוזלים

בקמח. בנוסף הבצק עובר כמה התפחות כפי שתראו בהמשך .



חומרים :

 550 גר` קמח לחם לבן

250 גר` קמח מלא

30 גר` שמרים יבשים

40 גר` גלוטן

100 גר` סובין חיטה

30 גר` נבט חיטה

20 גר` סוכר חום

20 גר` מלח

80 גר` זרעי פשתן

800 גר` מים קרים .


הכנה

לערבב את כל החומרים היבשים למעט המלח בקערת המיקסר ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת המים

איטית של המים , כשהמרכיבים נאספים לגוש בצק יש להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות

בינונית סה"כ 10 דקות .

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר כשהוא מכוסה למנוחה של חצי שעה לטובת ספיחת הנוזלים

בקמחיים .

לאחר המנוחה יש ללוש שוב את הבצק ל 10 דקות נוספות במהירות בינונית ולאחר מכן להעביר

את הבצק למשטח מקומח היטב  לצורך לישה ידנית . הבצק מאד דביק בגלל כמות הנוזלים הגבוהה

ויש להיעזר בקלף פלסטית או חותכן בצק לצורך הרמת הבצק ולישתו .( לא קל ....דרושה מיומנות

וסבלנות בשלב זה ) . לעצב את הבצק לצורת כדור ולהעבירו לקערת התפחה מקומחת היטב .

יש להתפיח את הבצק כשהוא מכוסה עד כמעט הכפלת נפחו .

לאחר ההתפחה להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח , להדק את הבצק למלבן ולקפל אותו

קיפול מעטפה ( שליש ימני למרכז לכיסוי השלישי המרכזי ושליש שמאלי למרכז על הימני ) .

לכסות עם מגבת  לחצי שעה להתפחה ולחזור על פעולת הקיפול פעם נוספת .

לחלק את הבצק ל 2 חלקים  ולעצב אותם בצורת גליל מאורך . להעביר את הבצק לתבניות אפית

לחמים משומנות מעט ,להדק את הגליל בתוך התבנית , לקמח מעט את פניו העליונים של הלחם

ולהתפיח עוד כעשרים דקות .  אני חתכתי פסי חרוץ אבל לא חובה .


לאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 10 דקות ועוד 25 דקות בחום של 200 מעלות .

להוציא את הלחמים בזהירות מהתבניות לצינון על רשת . לחכות לפחות שעה לני שחותכים את

הלחם .


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת