00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

לזניה בשרית בכאילו

עוד לא החלטתי איך לקרוא למאפה הטעים טעים הזה, לזניה בכאילו, לזניה בלוף, פשטידת ריגטוני? כל אחד מהשמות האלה מתאים.
הכל התחיל לפני כחודשיים כשראיתי בערוץ האוכל הכנה של משהו דומה, ובעלי אמר, או נראה לי שנאהב את זה. מכיוון שזה נראה הרבה יותר קל להכנה מלזניה, הייתי בטוחה שלא תהיה לי בעיה למצוא את המתכון ולכן כמה ימים לאחר מכן כשהייתי בביקור בסופר חדש שנפתח במחוזותינו וראיתי את הריגטוני, מיד נזכרתי במתכון וקניתי גם את הריגטוני, וגם רטבים לפסטה של דה צ'יקו. מה רבה היתה אכזבתי כשהגעתי הביתה נכנסתי לאתר של התוכנית שראיתי ולא הצלחתי בשום פנים ואופן למצוא את המתכון המדובר. זכרתי במעומעם מה היה שם והתחלתי לחפש כל מיני מתכונים ברשת, שאף אחד לא היה בדיוק מה שראיתי או מה שמצא חן בעיני, וכמו תמיד במקרים כאלה, מה עושים? נכון מרכיבים לבד מתכון בדיוק לטעמנו.
מה אגיד לכם, יצא טעים טעים והרבה יותר מהיר הכנה מלזניה בשרית, בכל אופן הלזניה שאני מכינה.
אז אם אתם לא שומרים על כשרות (עירבוב של חלב ובשר) תהנו גם אתם מהמתכון הזה שמומלץ בחום.

ואלה המצרכים הקנויים שצריך: חבילה של ריגטוני (ואם אין אפשר להשתמש גם בפנה בלי שום בעיה). רוטב פסטה בצנצנת, איזה שבא לכם, כאן השתמשתי בנפוליטנה, קופסה של עגבניות קצוצות ורסק אחד קטן.

 

עוד צריך: 2-3 שיני שום קצוצות דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק וענף אורגנו וענף בזיליקום גם הם קצוצים.

מתחילים בהכנת הבשר: מטגנים במעט שמן זית בצל וגזר קצוצים לקוביות קטנות כשמתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ריח.

מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים תוך שאנחנו מפוררים אותו. משאירים את הבשר לטיגון של כ-10 דקות עד שכל הנוזלים נעלמים מהמחבת. מוסיפים את 3 סוגי העגבניות + הצנצנת הריקה של הרוטב  מלאה במים, את הירוקים הקצוצים, מלח, פלפל שחור טחון גס וסוכר, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים בבעבוע עדין כשעה, אם הרוטב מסמיך מדי, מוסיפים מים מפעם לפעם.

בנתיים עד שהבשר מתבשל מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים יחד 1 קופסה גבינת ריקוטה, 11/4 כוסות גבינת פרמזן מגוררת, 1 ביצה, מלח, פלפל שחור גרוס גס אורגנו יבש ואבקת שום גבישי. שומרים במקרר.

מימין כך זה צריך להיות בסוף הבישול, בשר עם רוטב לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי. מוסיפים את הריגטוני שבישלנו 2 דקות פחות ממה שכתוב על השקית, ומערבבים היטב, עד שרוטב נכנס גם לחורים המאד רחבים שלו.

מפזרים חצי מכמות הפסטה והבשר בתבנית משומנת קלות. מורחים חצי מכמות תערובת הגבינה שהכנו ומעל מפזרים פרוסות דקיקות של גבינת מוצרלה.

מכסים בחצי השני של הפסטה והבשר ומעל מפזרים את שארית תערובת הגבינות. מעל הכל מפזרים כוס של תערובת מוצרלה וגלבוע מגוררים ומעט פפריקה.
שולחים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לאפיה של חצי שעה בערך, או עד שהחלק העליון שחום ויפה. מוציאים, ממתינים 10 דקות ומגישים.


 

טעיםםםםםםםםם

לזניה בכאילו או לזניה בלוף

תבנית בגודל 22X30 ס"מ

המצרכים:
1 חבילה פסטה ריגטונה (או פנה אם לא מוצאים)

פרוסות דקות של מוצרלה לכיסוי התבנית
11/4 כוסות גבינת מוצרלה+גלבוע מגוררת דק
מעט פפריקה מתוקה

לרוטב הבשר:
1/2 ק"ג בקר טחון
1 צנצנת רוטב מרינרה (או כל רוטב אחר שאתם אוהבים)
1 קופס. עגבניות חתוכות דק (400 גר')
1 רסק עגבניות קטן (100 גר')
2 כפיות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קטן קצוץ לקוביות קטנות
3-4 שיני שום קצוצות דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
עלים מ-1 ענף אורגנו קצוץ דק
עלים מ-1 ענף בזיליקום קצוצים דק
מלח
פלפל שחור טחון גס
1 כף סוכר
צנצנת הרוטב הריקה מלאה במים

לתערובת הגבינה:
1 קופסה ריקוטה
11/4 כוסות פרמזן מגוררת
1 ביצה
1/4 כפית אורגנו יבש
מעט שום גבישי
מלח
פלפל שחור גרוס גס

ההכנה:

מתחילים בהכנת רוטב הבשר:

במחבת עמוקה עם מכסה שמים 2 כפיות שמן זית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד ששניהם מתרככים, מזיזים לצדדים ומניחים במרכז המחבת את השום ומטגנים כדקה עד שעולה ריח. 

מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא משנה את צבעו לאפור, תוך שאנחנו מפוררים אותו בזמן התהליך. כשהבשר שינה את צבעו, ממשיכים לטגן אותו עד שכל הנוזלים נעלמים מהמחבת - בערך 10 דקות.
מוסיפים למחבת את 3 סוגי העגבניות, רוטב מרינרה, עגבניות קצוצות והרסק, ממלאים את צנצנת הרוטב במים ומוסיפים גם אותם למחבת, מוסיפים את הפטרוזיליה הבזיליקום והאורגנו הקצוצים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וסוכר.
מביאים הכל לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כשעה. בודקים שהרוטב לא הופך לסמיך מדי ואם יש צורך מוסיפים מעט מים מפעם לפעם. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך בכך. מכבים אש.

בזמן שרוטב הבשר מתבשל מבשלים את הריגטונה - מבשלים 2 דקות פחות ממה שכתוב על גבי השקית שצריך לבישול אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.

מכינים את תערובת הגבינות:
בקערה מערבבים יחד את הריקוטה, 11/4 כוסות גבינת פרמזן מגוררת, ביצה, מלח, פלפל, אורגנו יבש, ואבקת שום גבישי ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.

הרכבת המנה:
מחממים תנור מראש לחום של 175 מעלות.
כשרוטב הבשר מוכן, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים הכל היטב יחד. דואגים שחלק מתערובת הבשר תכנס לתוך החללים בפסטה.
משמנים מעט את התבנית בשמן זית ומשטחים בה מחצית מתערובת הפסטה והבשר. מפזרים מעל מחצית מתערובת הגבינות, משתדלים לפזר על כל השטח, קצת קשה למרוח את זה ואם נשארים כל מיני ערימות זה ממש בסדר.
מפזרים מעל פרוסות דקות של גבינת מוצרלה.
משטחים את יתרת הפסטה ומיישרים, מורחים את החצי השני של תערובת הגבינות ומעל את גבינת המוצרלה והגלבוע המגוררת, ומעליה מעט פפריקה מתוקה.
מעבירים לתנור ואופים כחצי שעה, או עד שהגבינה למעלה שחומה.
מוציאים ומניחים על רשת, ממתינים 10-15 דקות כדי שהכל יתייצב ומוציאים מנות בעזרת כף רחבה וגדולה.

בתאבון

המנה שלי
 

 


 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת