00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

כנפיים דביקות

 

מהרגע שראיתי בערוץ האוכל השבוע את גורדון רמזי מכין יחד עם הבן שלו כנפיים דביקות, היה לי את הטעם שלהן בפה וידעתי שאני חייבת להכין.
היום הגיע היום המשמח, חיפשתי ברשת את המתכון של רמזי ולאכזבתי גיליתי שיש בו חומרים שאין לי בבית כמו טמרינדי, או סוכר דקלים, אז החלטתי שאכין לי לבד מישרה לפי מה שאנחנו אוהבים.
יצא אליפות וטוב שרשמתי לי איך הכנתי כי זו הולכת להיות מנה קבועה אצלנו במטבח, כי  היא בדיוק מהסוג שאני אוהבת, מהיר הכנה וטעים ברמות, צריך עוד משהו? לדעתי לא.  הגשתי אותם על נודלס מקמח מלא, שנשארו לי כשבישלתי יותר מדי, וכך גם חסכתי זריקת מוצרים.

 

מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המישרה, טועמים ומתקנים  טעמים אם יש צורך. מוסיפים את הכנפיים הנקיות, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר למנוחה של לפחות שעה ואפשר גם לילה שלם. מערבבים את הכנפיים במישרה מפעם לפעם.

מרפדים תבנית בנייר אפיה (אני מרפדת גם חד פעמיות, לא אוהבת שהאוכל נוגע באלומיניום), מרססים בתרסיס שמן ומניחים את הכנפיים, שופכים עליהם את כל המישרה שנותר ושולחים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. האפיה לוקחת בערך שעה. באמצע הדרך הופכים את הכנפיים.

הכנפיים צריכות להיות שחומות מאד בצאתן מהתנור.

מסדרים את הנודלס על הצלחת, מלמעלה שמים כמה כפות מהרוטב שהצטבר בתבנית.

מניחים את הכנפיים על הנודלס, מפזרים למעלה מעט בצל ירוק.

כנפיים דביקות

המצרכים:
10 כנפיים מנוקות מנוצות (אני לא חילקתי אותן לשתיים מי שרוצה מוזמן לעשות זאת כמובן)

3/4-1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
סרירצ'ה (רוטב צ'ילי חריף) לפי כמה שאוהבים
2 שיני שום מגוררות על מיגררת דקה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר על מגררת דקה או קוביה של ג'ינג'ר קפוא של דורות
1 כף רוטב דגים
2 כפות סויה כהה מתוקה
2 כפות סויה
1 כף דבש
1 כף שמן זית
1 כפית שמן שומשום

ההכנה:
מכינים את הכנפיים, אם יש להם את הקצה הקטן בצד חותכים אותו, משאירים את ה-V או שמחלקים לשני חלקים איך שבא לכם, מנקים מכל הנוצות.

מערבבים בקערה עמוקה את כל חומרי המישרה, טועמים ומתקנים לפי מה שטעים לכם.
מכניסים את הכנפיים לתוך המישרה ומערבבים היטב כדי שכל הכנפיים יכוסו במישרה. 
מכסים את הקערה בניילון ניצמד ושולחים למקרר למנוחה של מינימום שעה לספיגת טעמים, כמובן שכמה שיותר זמן השריה יותר טוב (מפעם לפעם להוציא לערבב ולהחזיר למקרר).

מרפדים תבנית שתכיל את הכנפיים בנוחות בשכבה אחת בנייר אפיה, ומשמנים אותו בשפריץ מתרסיס שמן.
מניחים את הכנפיים בתבנית, שופכים מעליהם את שארית המרינדה שבהם שרו ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשעה בערך, או עד שהכנפיים שחומות. באמצע הדרך כשרואים שצד אחד השחים הופכים את הכנפיים לצד השני.

מגישים על נודלס (אני השתמשתי בנודלס מקמח מלא) או על אורז לבן, עם הרוטב שמצטבר בתבנית.
מפזרים מעל הכל בצל ירוק ליופי ולטעם ומגישים עם המון המון מפיות לניגוב הידיים והפה, כי הן בדיוק כשמן דביקות.

בתאבון

המנה שלי יאמייייייייייי

 


 


 


 



 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת