00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בשמלה אדומה ושתי כפות (בלוג אוכל)

עוגיות טעימות לפסח ב10 דקות הכנה (פרווה)

14/04/2014

 

אוטוטו מגיע חג הפסח ועם כל הנקיונות, העבודות, וההכנות לחג, צריך לחשוב גם על קינוח לליל הסדר.

 

אז אני חשבתי על משהו קל להכנה, עם ממש מעט מצרכים, שבדר"כ גם יש אותם בבית (ותודה לאחי שמספק לי תמיד פקאנים מהעץ בשאר ישוב ).

רק 10 דקות הכנה, 20 דקות בתנור ויש לנו קינוח פרווה: עוגיות טעימות, כשרות לפסח, שאפשר להגיש בשולחן ליל הסדר או לאכול במהלך כל החג.

כי ביננו כבר נמאס מעוגיות הבוטנים, קוקוס או יין שקונים.

את העוגיות אפשר להכין עם שקדים בלבד או עם פקאנים קצוצים, אך אני שילבתי בין השניים.

מצרכים לכ15 עוגיות:

0.25 כוס שקדים מולבנים (30 גרם)

1 כוס פקאנים קצוצים (100 גרם)

1 חלבון ביצה

1 שקית סוכר וניל

0.25 כוס אבקת סוכר

ההכנה:

מחממים תנור ל160 מ"צ.

מערבבים את סוכר הוניל עם החלבון באמצעות מטרפה עד להטמעה של סוכר הוניל.

מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שאין עוד גושים.

מוסיפים את האגוזים.

מערבבים את כל העיסה עם כף, עד לקבלת עיסה אחידה כך שכל האגוזים יצופו בבלילה.

יוצרים את העוגיות על ידי הנחת כף מהתערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

משטחים באמצעות כף את התערובת לעוגיות שטוחות.(אבל לא יותר מידי)

לא לדאוג עם יש "חורים" בעוגיה כך שהיא לא מלאה באגוזים בצורה צפופה. במהלך האפיה החלבון והסוכר יגבשו את כל התערובת והאגוזים לא יפרדו מהעוגיה.

מכניסים לתנור לכ-20 דקות עד העוגיות מזהיבות מעט (חשוב להשגיח בין לבין על מנת לוודא שהעוגיות לא תשרפנה).

מחכים להצטננות מוחלטת של העוגיות ואז מוצאים אותן מנייר האפייה ומעבירים לכלי אטום.

אם רוצים להגיש את העוגיות בצורה יותר מרשימה, ניתן לזלף מעליהן שקולד מריר מומס כך:

מכניסים 25 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, לתוך שקית סנדוויץ וסוגרים היטב.

מעבירים את השקית לתוך כוס עם מים רותחים וממתינים להמסה.

חותכים חור קטן בתחתית השקית ומזלפים מעל העוגיות את השוקולד בדוגמה שרוצים.

אופציה נוספת היא לטבול חצי מהעוגיה בשוקולד או את כל חזית העוגיה בשוקולד.

ניתן להחליף את אבקת הסוכר בתחליף סוכר המיועד לאפיה וכך לחסוך קצת בקלוריות, מה שלא יזיק בחג הזה...indecision

אני ממליצה להכפיל מראש את כמות העוגיות שמכינים כי העוגיות האלו נטרפות!

כמות האגוזים היא 1.25 כוסות. לי היחס של 1 כוס פקאנים ורבע כוס שקדים היה טעים, אבל אפשר לשחק עם היחסים ביניהם או לוותר על אחד מהם.

ושבת שלום ! devil

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק של הבלוג: https://www.facebook.com/foodblogia

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hadas cohen אלא אם צויין אחרת