00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

יום ניסויים

 

מטלית, מגב- נשבר הגב,
עוד לנקות, כבר בא לבכות...


רציתי לרשום משהו מתוחכם אבל פשוט לא מתחבר לי המשפט הנכון מרוב עייפות. סתם מעצבן אותי כל הלחץ הזה סביב הנקיון הכפיתי, למרות שאני חייבת להודות שבסוף, אחרי שהלשון כבר בחוץ ואצבעות הידיים התקבעו בתנוחה קפוצה הרגשת הניקיון בהחלט מעניקה מעט נחת. נו מילא, לפחות יש עוד סיבה לנסות גם מתכונים חדשים. האמת שרציתי להתרז בקינוחים וכבר ניסיתי 3 עוגות שונות- בינהן אחת לא הצליחה, את השניה צילמתי מהנייד בזמן שהמצלמה התקלקלה ורק הנסיון השלישי (טפו-טפו, מלח, מים כשר לפסח) עבר והצליח ללא הפרעות בדרך. ואז חשבתי שיש לי עוד מתכון-שניים שאפשר להתאים לפסח. (ויש גם רעיון למאפה שבינתיים מתבשל רק בראשי וממתין בסבלנות ליום פתיחת חבילת המצות. יש גם עוד מתכון של עוגה יפיפיה שבא לי לנסות וגם פלפלונים מוקפצים של אהרוני שאשתדל להכין בסופ"ש הקרוב. ובקיצור כרגיל אצלי הכל מישמש מבולגן .)
אז במקום שנלך לעיבוד בעקבות המוח הקדחתני שלי שניגש  לשולחן  לעניינים? מתכונים קלים, די מהירים וטעימים מאוד! שווה להקדיש להם יום ניסויים ואף יותר.

 

נתחיל במתכון בו השווצתי מבלי להעלותו בפוסט הזה-חצילים אפויים ברוטב בלסמי ומיונז של נירה רוסו. אני תמיד מכינה חצי כמות ועם הזמן גם מצאתי שלטעמי עדיף לחתוך את החצילים יותר דק מאשר במקור. אני ארשום את המתכון המקורי ובהערות שלי אפרט את המסקנות והמלצות.

 

 

*מקור המתכון "ידיעות אחרונות"(משנת 2011)*

 

חצילים אפויים בויניגרט
הרכיבים:
2 חצילים יפים
למרינדה
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קלופות וקצוצות גס
1/4 כוס סוכר חום
1 סף מיונז
מלח ופלפל שחור בנדיבות

 

ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה 220-230 מעלות.
המרינדה
ממיסים את הסוכר בכמה כפות מים רותחים ומערבלים את כל החומרים למעט השמן בבלנדר או במעבד מזון.
מטפטפים את השמן פנימה כך שתיווצר אמולסיה.
שוטפים ומנגבים את החצילים, מסירים עוקץ,חותכים לפרוסות בעובי אצבע של בריון.
מוחרים תבנית תנור במרינדה הסמיכה, מניחים עליה שכבה אחת של פרוסות החציל ומורחים במרינדה את חלקן העליון.
אופים כ-45 דקות- הופכים פעם אחת באמצע האפיה- עד שהחצילים זהובים-שחומים ורכים מאוד למגע המזלג.
מאחסנים בכלי סגור במקרר (כדאי לשים נייר אפיה בין השכבות).

 

הערות ושות' לאחר מספר נסיונות:
כפי שאתם רואים השפה של גב' רוסו מאוד ציורית וזה נחמד אבל כל בריון ואצבעו ובפעם הראשונה הפרוסות שלי היו עבות מדי ולא אהבתי זאת.
הן גם לא ספגו את המרינדה היטב אז פעמים-שלוש ניסיתי לחתוך את החצילים לקוביות של כ-3 ס"מ(כמו בתמונה כאן) והיה מוצלח יותר.
בפעם האחרונה פרסתי את החציל לאורכו לחצי ואז לפרוסות בעובי של פחת מסנטימטר וגם השרתי אותן במרינדה כחצי שעה לפני האפיה והיה מצוין!
את המרינדה אני תמיד מכינה ידנית. מה שחשוב זה לטרוף את התערובת נמרצות ללא הפסקה תוך הוספת השמן, כך תתקבל מרינדה סמיכה ומוצלחת.

 

*****************************************************************************************************************************************************************************************

 

המתכון השני הוא פשטידת ברוקולי מופלאה ללא גלוטן. פירסמתי אותה כאן בעבר ומושם מה הקישור לא מוביל למתכון הנכון ואני גם לא מוצאת את הפוסט בחיפוש מילולי. זו פשטידה ממש-ממש טעימה למרות העובדה שאין בה שום מעורבית חלבית באשר היא. עם הזמן קצת שיניתי את היחסים כדי שיתאימו לתבנית הקטנה בה אני נוהגת לאפות אותה (לצערי אני היחידה בבית שנהנית מברוקולי).

 

*מקור המתכון מכאן*

 

פשטידת ברוקולי ללא גלוטן
הרכיבים(ל2-4 מנות):
400 גרם ברוקולי טרי 
2 ביצים מופרדות
2 כפות מיונז
1 בצל בינוני
2-3 כפות שמו זית
מלח, פלפל לפי הטעם
אפשרות: פירורי לחם 

 

ההכנה:
שוטפים ומנקים את הברוקולי מהגבעולים וחותכים אותו לפרחים די קטנים.
מרתיחים מים בסיר בינוני וממליחים מעט.
מעבירים את פרחי הברוקולי אל הסיר וחולטים כ-5 דקות לדרגת "אל דנטה" כלומר שהפרחים התרככו אך עדיין נגיסים.
מעבירים למסננת ושוטפים תחת מי ברז. משאירים לצינון.
קולפים את הבצל וקוצצים דק.
מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל עד לריכוך והזהבה קלה. שמים בצד לצינון. קל.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים קלות את תבנית האפיה ומפזרים מעט פירורי לחם בתחתית ובדפנות אם רוצים.
מערבבים בקערה גדולה את הברוקולי, המניונז, הבצל, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.אם רוצים מוסיפים ככף פירורי לחם לתערובת.
בקערה נפרדת (או בקערת המיקסר) מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
מקפלים אל תערובת הברוקולי.
מעבירים את הבלילה אל התבנית ואפים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב.
מצננים מעט ומגישים.

 

עוד קצת ניג'וסים:
בתור אחת שמכורה לפחמימות אני תמיד מוסיפה פירורי לחם, אבל כאמור לא חייבים. בפסח אפשר להשמיט או להוסיף קמח מצה במקום.
לגבי כמות המנות-אני מכינה את הפשטידה בתבנית שנראית במתונה וזו תבנית אובלתי במידות 22X17 ס"מ בערך. אם המאפה מוגש בתור מנה ראשונה אפשר לחלקל-4, אם זו מנה עיקרית לדעתי שתיים זה המירב שתצליחו להפיק מהכמות הזו.
ניסיתי את הפשטידה גם עם כרובית וקצת פחות אהבתי. מצד שני בישלתי את הירק למוות אז זו לא השוואה הוגנת.
וזה באמת חשוב להעביר את הברוקולי בישול קצר בסופו הירק יהיה רך במידה ולא מבושל לחלוטין, הכל יסתדר באפיה.
אפשר גם להשתמש בברוקולי קפוא כמו במתכון המקורי.

 

**********************************************************************************************************************************************************************

 

עוד משהו קטן, טוב ומהיר-הכנה- עוגיות גרעיניות ב-5 דקות (בלי זמן אפיה כמובן) שמצאתי בגליון של מגזין סטייל וע"פ המקור שייך למאפיה המהוללת "לחם יין"

 

 

 

 

עוגיות בריאות של "לחם יין"
הרכיבים (ל-30 עוגיות):
100 גרם חלבון ביצה (כ-3 יחידות מביצה בגודל L)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
100 גרם מכל אחד :שקדים פרוסים, גרעיני חמניות, שומשום, גרעיני דלעת (1 כוס פחות כף מכל סוג)

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגליון נייר אפיה.
מערבבים במיקסר את החלבון עם הסוכר בערבוב איטי עד שהחלבון משנה צבעו ללבן.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.
בעזרת שתי כפיות מעבירים תלוליות אל תבנית האפיה.
אופים 30 דקות, מגבירים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.
מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.

 

כמה מילים גם ממני:
הכנתי 1/2 כמות והפקתי 19 עוגיות כמו שאתם רואים בתמונה. כנראה במקור העוגיות ממש גדולות אחרת לא ברור לי איך מכל הכמות ייצאו רק 30 יחידות.
את התלוליות שיצרתי שיטחתי מעט וזה גם מבטיח אפיה אחידה "בעומק" העוגיות, אם הן לא אפויות מספיק הן ישארו לעיסות מעט.
זו גם הסיבה שאפיתי 10 דקות לאחר ההלעת החום.
חשוב להמתין כדי לצינון העוגיות ורק אז לשחרר מנייר האפיה, הן נדבקות אבל משתחררות במאמץ קל יחסית.

בשורה התחתונה אלה לא עוגיות שגורמים לאקסטזה וגם ליד תה אי אפשר להגישן כל כך, אבל זה נשנוש ממש נהדר והשמנים שבתוך הגרעינים הם הרבה יותר בריאים מאשר חמאה או שמן (אם כי בקליה הסגולות די אובדות).
 

 

******************************************************************************************************************************************************************

 

ועכשיו למשהו שכן הצליח וצולם בהצלחה רבה- מאפינס שוקולדיים כשרים לפסח. המתכון המקורי הוכן עם שוקולד לבן וקפה ואני הרשתי לעצמי להחליף את הלבן במריר (רק 50% מוצקי קקאו) , אתם כמובן תחליטו מה מתחשק לכם והחג הרי ארוך אז אולי עוד תמצאו את עצמכם מכינים את שתי הגרסאות :-)

 

 

*מקור המתכון המגזין "מותק של שף" משנת 2012 (לצערי שוב שכחתי לרשום את שם השפ/שפית שפיתח/ה את המתכון)*

 

 

מאפינס מוקה עם קרם קפה
הרכיבים (ל-16 מאפינס אות לעוגה בכותר 26 ס"מ):
למאפינס
200 גרם חמאה חתוכה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1 כוס אספרסו או 1 כף קפה נמס מומס בכ-1/4 כוס מים רותחים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
6 ביצים
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
2 כפיות אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
לקרם
1 מיגל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כף סוכר
1/8 כפית מלח
לקישוט
שקדים קלויים, שבבי שוקולד

 

 

ההכנה:
למאפינס
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל או על הכיריי לקרם אחיד.
מוסיפים לקרם את הקפה ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפם את ביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
מוסיפים את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את בלילה אל השקעים עד 2/3 מגובהם (או לתבנית) ואופים 25-30 דקות (או כ-40 דקות לעוגה גדולה) עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מוציאים ומצננים.
לקרם:
שמים בסיר קטן 1/4 כוס שמנת מתוקה ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס והנוזל אחיד.
מעבירים למקפיא ל-30 דקות עד שהנוזל קר אך לא קפוא.
מעבירית את שמנת הקפה הקרה לקערת המערבל, מוסיפים את יתרת השמנת, א ת הסוכר והמלח ומקציפים לקצפת רכה.
ההגשה:
עורמים מהקרם על העוגות, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד ומגישים.
*ניתץן לשמור ללא הקרם עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ עדיף במקרר)*

 

 

אין בברה, חייבת לומר את המילה האחרונה:
הכנתי 1/2 כמות והפקתי 12 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית מרופדת במנג'טים. אני אגב תמיד משתמשת במנג'טים מס' 4.
מילאתי עד 3/4 גובה והמאפינס איימו לברוח, אבל בסוף יצאו בסדר. אני מניחה שלחלק ל-14 היה יותר נוח, גם לקישוט בקרם.
כאמור במקום השוקולד הלבן השתמשתי במריר והורדתי את הקפה. תוך כמה ביסים היה נדמה לי שאני מרגישה את טעם הקורנפלור ואני לא בטוחה אם זה בגלל הכמות הנדיבה יחסית, בגלל אבקת האפיה בלי הקמח או בגלל שהורדתי את הנוזלים מהמתכון (כאמור הקפה).
בכל אופן יצא ממש-טעים ואפילו היה קשה להאמין שבעוגות האלו אין קמח.
את הקרם הכנתי מ-125 מ"ל שמנת+1 כף פודינג שוקולד (מה שאני בדרך כלל לא עושה), פשוט הקצפתי ידנית ונדמה לי שקצת הגזמתי כי קיבלתי קצפת טיפה יותר יציבה מהתמונה המלווה את המתכון המקורי.

 

 

*********************************************************************************************************************************************************************************

 

ועכשיו לפנית ההמלצה הזריזה:
רוצה להמליץ בלב שלם על 
העוגה הנהדרת הזאת מבית היוצר של חן שוקרון. היא לא רק נראית טוב אלא באמת עוגה טעימה -לא מתוקה מדי, לא דחוסה וכל כך קל להכין אותה שפשוט חייבים! היה תענוג לנסות וגם לאכול (2 אמאות+גננת+סיעת ביקשו את המתכון בגן לאחר טעימה זעירה בלבד!).
לצערי הרב (שאין לתאר!) אני נאלצת להעלות תמונה שצולמה מהנייד.עדיין עדיף מכלום, נכון?
 


 

 

ואחרונה חביבה לפוסט זה, עוגת קוקוס מעולה של מיקי שמו. כנראה האיש באמת יודע על מה הוא מדבר כי העוגה מאוד מוצלחת, במרקמה, בטעמה והיא גם פרווה אז בכל :-) (רק שימו לב שבמציאות העוגה לא גבוהה כמו בתמונה המלווה את המתכון!)

 

 

 

שיהיה בהצלחה, בתיאבון, שבת שלום חג שמח ומאוד כשר :-)


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת