00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פאד תאי חמאת בוטנים

היום לפני שניגשתי להכין צהריים, נכנסתי לבלוג להיזכר במתכון ולהפתעתי גיליתי שהמתכון, משום מה לא עלה בכלל לבלוג, אף על פי שהכנתי אותו כבר פעמים רבות, אז עכשיו אחרי האוכל אני סוף סוף יושבת ומתקנת את הטעון תיקון ומעלה את המתכון לבלוג, כי אחר כך אני מאבדת את הדף שעליו רשמתי לי את המתכון, ואני שונאת לשחזר מתכונים במיוחד כשהם מוצלחים כבר כמו שהם.
אז אם גם לכם יש ימים שצריך אוכל ומהר, זה מתכון עבורכם.
האמת ההכנות שגם הן מהירות למדי, לוקחות יותר זמן מאשר הבישול של המנה עצמה.

חותכים חזה עוף לפיסות מוסיפים לו כפית קורנפלור וכף סויה, מערבבים ושולחים למקרר להשריה של כמה שעות.
חותכים, גזר, קישוא (או זוקיני) ופלפל אדום לג'וליינים, כותשים שום, מגררים ג'ינג'ר וקוצצים פטרוזיליה.
מכינים את הרוטב ומניחים הכל בצד.
מבשלים את הנודלס, או משרים את אטריות האורז ושומרים בצד.

 

מחממים מעט שמן בווק, כשהוא חם מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך בחישה כדקה, עד שעולה ריח.
מוסיפים את הבשר לווק וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו ללבן.

מוסיפים למחבת את כל הירקות ומקפיצים, מערבבים כדקה. מוסיפים את הנודלס ומערבבים הכל יחד. שופכים מעל הכל את הרוטב, מערבבים ומקפיצים הכל יחד עוד כדקה, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

מפזרים מעל המנה כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב) ובוטנים קצוצים גס ומגישים.

 

פאד תאי חמאת בוטנים

המצרכים:
נודלס או אטריות אורז מוכנים לפי הוראות היצרן על גבי האריזה
חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס
1 כפית קורנפלור
1 כף רוטב סויה

1 גזר גדול או 2 קטנים
1 קישוא או זוקיני גדולים, או 2 קטנים
1 פלפל אדום

3 שיני שום כתושות דק (כפית שום כתוש)
1 כפית ג'ינג'ר מגורר (או 2 קוביות קפואות)

לרוטב:
11/2 כפות גדושות חמאת בוטנים (אני משתמשת בטבעית ללא תוספת סוכר)
1 כף רוטב דגים (פיש סוס)
4 כפות סויה
1 כף חומץ אורז
1 כף סוכר חום כהה
4-5 כפות מים
1 כף סרירצ'ה (למי שלא אוהב מאד חריף אפשר צ'ילי מתוק במקום)

לקישוט המנה:
1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 כפות בוטנים קצוצים גס

ההכנה:
מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים לו את הקורנפלור והסויה מערבבים, מכסים ושומרים במקרר כמה שעות.
מכינים את הנודלס או איטריות האורז לפי הוראות היצרן שעל האריזה ושומרים בצד.
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב חלק. מניחים בצד.
חותכים את הגזר, הקישוא והפלפל לג'וליינים ומניחים בצד.

מחממים מעט שמן בווק, מוסיפים לו את השום והג'ינג'ר ומטגנים יחד כדקה עד שמתחיל לעלות ריח. זהירות לא לשרוף כי אחרת תהיה מנה מרה.

מוסיפים את הבשר לווק ומטגנים תוך ערבוב והקפצה עד שהבשר משנה את צבעו והופך לבן.

מוסיפים את הירקות (גזר, קישוא ופלפל) למחבת ומטגנים תוך הקפצה וערבוב עוד כדקה.

מוסיפים את איטריות האורז (הנודלס) ומקפיצים הכל יחד עוד דקה.

מוסיפים את הרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהכל מכוסה ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים. 

טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מלמעלה כוסברה (או פטרוזיליה) ואת הבוטנים הקצוצים ומגישים.

בתאבון

 


 




 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת