00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פשטידת גן ירק

 פשטידת גן ירק

אני לא איש של פשטידות אבל זה מה שקורה לאיש שהולך בשוק מחנה יהודה וקונה עלי מנגולד ופרחי ברוקולי שפשוט

אי אפשר היה לעמוד ביופיים וטריותם ושוכח אותם לימיים שלושה במקרר. 
הפשטידה משלבת גם קישואים , גזרים

וקוביות סלק . 
בדרך כלל בהכנת פשטידות מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים אותם לתבנית אפייה . בפשטידה הזאת

חייבים קצת לטפל במרכיבים , מעיין משחק מקדים שמשביח את טעמי הירקות .


חומרים

צרור עלי מנגולד ( עלי סלק )

4 גזרים מגורדים

4 קישואים מגורדים

ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים

קוביות סלק מבושל

1 בצל גדול מגורד דק

4 ביצים

1.5 כוס קמח תופח

1/4 כוס שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

כמון

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ( לא חובה )


הכנה

את הברוקולי יש לפרק לפרחים קטנים ולהסיר את רובו של גבעול הפרח . יש לחלוט את הפרחים כ דקה במים רותחים 

ולהוציא לצינון . 
בעלי המנגולד יש להפריד את החלק הירוק של העלים מהחלק הלבן והקשה שבמרכז העלה . לקצוץ את

העלים הירוקים קיצוץ גס ולהקפיץ אותם מעט במחבת חמה עם שמן זית עד שהעלים מתרככים ,מאבדים את נוזליהם

ואז להוציא את העלים לצינון .

באותו המחבת להוסיף מעט שמן זית ולהקפיץ מעט את הקישואים המגורדים עד שיתרככו מעט ושוב נוציא אותם לצינון

ונחזור על אותו התהליך עם הגזרים המגורדים .

נעביר לקערה את עלי המנגולד ,הקישואים , הגזרים , הבצל המגורד ,פרחי הברוקולי וקוביות הסלק המבושל

( השתמשתי בסלק מוכן ) . אל הירקות נוסיף את הקמח , השמן , הביצים ונערבב היטב את הבלילה . נתבל במלח ,

פלפל שחור , אבקת מרק וכמון , נערבב ונעביר את הבלילה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה .

להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות ל45-50 דקות או עד השחמה נאה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת