00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

חומוס וחומוס עם בשר

טוב ברשומה הקודמת העלתי מתכון לפיתות מקמח מלא, אז מה שמתבקש כמובן זה מתכון לחומוס. בסוף אחרי החצי שנה הזו שבא אנחנו אוכלים רק בבית, אני אגיע למסקנה שהאוכל שלי הרבה יותר טעים ממסעדות רבות שנהגתי לאכול בהן.

האמת שחומוס ממש לא קשה להכין ויוצא לי מאד טעים. לא יודעת מה ואיך מכינים במסעדות, אני לא משרה את החומוס שלי עם סודה לשתיה וגם לא מבשלת אותו עם סודה לשתיה אבקת אפיה וכל השטויות האלה, לדעתי זה נותן טעם לואי לחומוס, בדיוק כמו מלח לימון שאני ממש לא סובלת את הטעם שלו.

מי שרוצה שהחומוס יתבשל לו מהר, ויתרכך במידה הרצויה פשוט ישתמש בסיר לחץ. גם חוסך זמן רב של בישול וגם מוציא את גרגרי החומוס בדיוק רכים במידה הנכונה.

ועוד הערה אחת קטנה, אני משתמשת בחומוס הכי קטן מסוג בולגרי, הוא הכי טוב לחומוס, אם לא משיגים גם הדס שניתן להשיג בכל מקום טוב.

מתחילים בהשריית החומוס לילה מראש, משתדלים להחליף את המים כמה פעמים. לפני הבישול מסננים ושוטפים היטב. שמים בסיר לחץ, מוסיפים בצל אחד קלוף ו-3-4 שיני שום, ממלאים מים עד המקסימום המסומן בסיר שלכם, סוגרים מכסה, מביאים לרתיחה ומרגע שנוצר לחץ מבשלים 50 דקות.

אני מבשלת בדרך כלל חצי קילו בכל פעם והכמות הזו מספיקה לי ל-3 פעמים. ל-3 מנות יפות של חומוס מספיק להשתמש ב-2 ספלים גדולים של גרגרי חומוס.

את מה שנשאר אני מעבירה לקופסה, כולל מי הבישול ומקפיאה,  (בכל קופסה יש 2 ספלים מלאים גרגרים ומים) וכשמתחשק שוב חומוס, מעבירים למקרר לילה קודם ומפשירים, מחממים כמה שניות במיקרו ומכינים כאילו שבישלנו עכשיו את הגרגרים.

חומוס

המצרכים:
1/2 קילו חומוס מזן בולגרי (או הדס)
1 בצל
3-4 שיני שום
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח
1/4 כפית כמון

ההכנה:
משרים את גרגרי החומוס למשך לילה בקערה גדולה עם מים, רצוי להחליף את המים מספר פעמים.

מעבירים את החומוס למסננת ושוטפים היטב במים זורמים.

מעבירים את הגרגרים לסיר לחץ מוסיפים את הבצל ושיני השום, ממלאים מים עד מקסימום הגובה בסיר הלחץ. סוגרים מכסה. מבשלים שעה מרגע שנוצר לחץ.
מכבים את האש, ממתינים 15 דקות עד שהלחץ יורד ופותחים את הסיר. 
מוציאים וזורקים את הבצל ושיני השום.

מעבירים 1/2 כוס ממי הבישול לבלנדר (או מעבד מזון) מוסיפים 2 ספלים של גרגרים ומתחילים להפעיל בפולסים, עד שרואים שהכל הופך למשחה. אם התערובת סמיכה מידי מוסיפים עוד ממי הבישול. מוסיפים את הטחינה, מיץ לימון, מלח וכמון ומפעילים שוב את הבלנדר בפולסים עד שהכל מתאחד. שוב אם סמיך מידי להוסיף עוד ממי הבישול (קחו בחשבון שכשהחומוס מתקרר הוא מסמיך). לטעום לתקן תיבול של מלח ומיץ לימון.

שומרים בכלי אטום במקרר.

את 4 הספלים הנותרים של החומוס + מי בישול מעבירים ל-2 קופסאות ומקפיאים לשימוש עתידי.

 

 

וזה כבר חומוס עם בשר.

במעט שמן זית מאדים בצל עד ריכוך, מוסיפים שום ומאדים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירור הבשר, ממשיכים כך עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר נוזלים במחבת.

מוסיפים את התבלינים ו-1/3 כוס מים רותחים ומבשלים כ-1/2 שעה על אש קטנה, עד שכל המים מתאדים. מוסיפים מעט פטרוזיליה.

הערה:
יש לי 2 סוגים של בשר לחומוס עם בשר. אם אני נוסעת לשפרעם אני קונה בשר כבש טחון ואז כל מה שאני עושה זה, לחמם מעט שמן זית להוסיף בצל קטן קצוץ ולאדות. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך פירור, לתבל במלח ומעט כמון, לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים ולהגיש. 
פשוט ומהיר.

אם משתמשים בבשר טחון רגיל זה מה שאני עושה:

המצרכים לבשר תוספת לחומוס: 
2 מנות

250 גר' בשר טחון + מעט שומן כבש מגורר בתוכו
1 בצל קטן חתוך לקוביות
1 שן שום קצוצה דק
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כף כמון
מלח
מעט פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מים רותחים

 

ההכנה:

לחמם שמן זית במחבת, להוסיף את הבצל ולאדות עד ריכוך. להוסיף את שיני השום ולטגן עוד כמה רגעים עד שעולה ריח. להוסיף את הבשר ולטגן תוך פירור הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו ואין יותר נוזלים במחבת.
מוסיפים את כל התבלינים ו-1/3 כוס מים רותחים ומבשלים על אש קטנה כ-1/2 שעה עד שהמים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.


 

 


 


 


 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת