00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פילה דג על חצילים ועגבניות בתנור

 פילה דג על חצילים ועגבניות בתנור


מנה טעימה להפליא של דג עסיסי צלוי בתנור על מצע חצילים קלויים הספוגים במיצי עגבניות צלויות ....מנה שהטעימה

הראשונה ממנה ממש  מבלבלת את כל חושי הטעם . 
הרעיון מאד פשוט לעומת התוצאה של מנת גורמה מדהימה .

ההכנה מסתכמת בקליית חצילים בתנור  בנפרד צולים את העגבניות ולבסוף מחברים את החצילים העגבניות ופילה הדג

למנה אחת  שנכנסת לתנור ויוצאת כמנה שכל מרכיביה מחוברים בטעמם .


הכנת החצילים

ממליץ להשתמש בחציל מסוג בלאדי . לחתוך את החציל לאורכו עם הקליפה לפרוסות בעובי של 1   ס"מ . להבריש את

החצילים בשמן זית בעזרת מברשת . חשוב שהברשת השמן תהיה נדיבה ואחידה לקבלת אחידות בצלייה . להכניס

לתנור בחום של 180 מעלות

על תבנית מרופדת בנייר אפייה . להפוך את פרוסות החציל מידי פעם עד שהחציל מקבל גוון שחום חזק . החצילים בדרך

ההכנה הזאת מקבלים מראה וטעם כמעט כמו של חצילים מטוגנים .



הכנת העגבניות

מדובר בצלייה של עגבניות שרי ואני ממליץ מאד להשתמש בעגבניות מדם יובל שהן העגבניות בעלות המראה המנומר .

אלה עגבניות בעלות אחוז ליקופן גבוה ביחס לעגבניות אחרות ובעלות טעם ומתיקות כמו של העגבניות של פעם .

את העגבניות יש לחתוך לאורכן לתבל במלח גס ,פלפל שחור גרוס , עלי תימין טרי ושמן זית . לערבב היטב את העגבניות

עד שיעטפו היטב בתבלינים ושמן הזית ולהעביר אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה .

לצלות אותם בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה או עד קבלת מראה מעט חרוך/מיובש .



הכנת הדג

מדובר בנתחי פילה דג ואפשר להשתמש ברוב סוגי הדגים הנפוצים . אני משתמש בדרך כלk בדניס , לבראק , מוסר

,אינטיאס  וברור שרק בדגים טריים . המנה הזאת הוכנה עם דג דניס.  את נתחי הפילה חתכתי לרצועות .

את הדג מברישם קלות במעט שמן זית ומתבלים במלח , פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה .


הכנת המנה

בכלי חסין אש ( אני השתמשתי במחבת אלומיניום שגם שימשה להגשת המנה ) לסדר את פרוסות החציל הקלוי ומעליהן

לפזר את העגבניות שצלינו . את העגבניות לפזר ללא הנוזלים שניגרו מהן בזמן הצלייה . העגבניות עדין עסיסיות ונותרו

בהן מספיק נוזלים להמשך הצלייה . מעל החצילים והעגבניות להניח את נתחי הדג המתובלים כשהעור כלפי מעלה

 ולפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק . להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 12-15 דקות תלוי בסוג ובעובי

הדג .


כשהמנה יוצאת מהתנור הדג בעל מראה צרוב בצד העור אבל בשרו רך ועסיסי ומשתלב נהדר עם החצילים והעגבניות

שספוגים זה בזה .


מנה מהסרטים 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת