00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק שעועית בשר ועצמות מח

 מרק שעועית בשר ועצמות מח

עוד מרק עשיר מסדרת מרקי החורף  למרות שהחורף עדיין לא נראה באופק . מרק שעועית עשיר

בטעמי בשר ועצמות מח , צבע אדום עז וריח משגע . מרק שעושה חם בבטן וגם בנשמה .




חומרים

500 גר` שעועית לבנה לאחר השריה של לילה. אני מעדיף את שעועית הבובס שהיא בשרנית

וטעימה יותר לטעמי .

400 גר בשר בקר חתוך לקוביות   . השתמשתי בנתח אונטריב אבל כמובן אפשרי עם כל נתח בשר

אחר שמתאים לבישול ארוך

3 עצמות מח

 2 בצלים קצוצים דק

2 כפות קמח

200 גר`  רסק עגבניות  

10 כוסות מים רתוחים

4-5  גזרים חתוכים לקובי

4 עגבניות מגורדות

פטרוזיליה קצוצה

מלח ,

פלפל שחור ,

פפריקה אדומה בנדיבות .

 כמון


הכנה

לחמם מעט שמן בסיר המרק ולצרוב בו את נתחי הבשר עד שישחימו היטב מכל צדיו. בתהליך הצריבה

הבשר נדבק מעט לתחתית הסיר ולכן יש לגרד את הבשר שנדבק עם כף עץ . שאריות הבשר שנדבקו יהיו

בהמשך בסיס הטעם של המרק .

לאחר שהבשר נצרב יש להוציא אותו מהסיר ולהכניס לשמן החם את הבצל הקצוץ . לגרד את שאריות

הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ולבחוש אותם יחד עם הבצל . הבצל מקבל טעם בשרי וגוון חום ממיצי

הבשר  מה שמוסיף בהמשך הבישול טעם נהדר למרק .

בשלב זה יש להוסיף את 2 כפות הקמח ,לבחוש במהירות תוך כדי הוספת חלק מכמות המים על מנת

שהקמח לא ידבק .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות , נתחי הבשר והעצמות ואת השעועית המושרית .  .

לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ויתרת נוזלי הבישול , במידה וכמות הנוזלים אינה ממלאה

את הסיר לכמות הרצויה יש להוסיף מים רתוחים .

להביא לרתיחה ולהעביר לאש נמוכה . לאחר כשעה של בישול יש לתבל לפי הטעם .

להמשיך לבשל על אש נמוכה כ 3 שעות , הבישול הארוך חשוב מאד ולא לקצר הליכים לטובת

הבשר ,השעועית ושילוב הטעמים ביניהם .  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת