00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מאפה בשר ועגבניות בסגנון הסיניה

 מאפה בשר ועגבניות בסגנון הסיניה


מאפה בשר בסגנון מאפה הסיניה הידועה והטעימה מהמטבח הערבי . המאפה דומה ברעיון רק ששונה בדרך ההכנה

ובמרכיבים . הבשר הטחון שוטח בתבנית ,מעליו הנחתי חצאי עגבניות  מנומרות מזן יובל כשהמאפה ניצלה בתנור .

נסו רק לדמיין מה קורה לבשר בתנור שספג את מיצי העגבנייה , שמן הזית , הפלפל החריף , הבהרט .....ולבסוף

הטחינה החמימה עם הצנוברים .

העגבניות שהשתמשתי במתכון הן עגבניות מזן יובל , זן חדש ומשובח של עגבניות קטנות כמו עגבניות השרי בעלות צורה

מוארכת וגוון אדום מנומר . עגבניות ברמת איכות וטעם שעוד לא נתקלתי עד היום , מתוקות מאד ומזכירות את טעם

העגבניות של פעם .



תערובת הבשר

800 גר`  בשר בקר טחון ( עדיפות לבשר שמן )

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

כמון

בהרט

מעט שמן זית

 

לערבב את כל המרכיבים ולהניח את עיסת הבשר למנוחה של חצי שעה לפחות לספיגת טעמים .


העגבניות


לחצות כ 10-12 עגבניות לחצי לאורך העגבנייה ולהניח אותן בקערה .

לתבל את העגבניות במלח , פלפל שחור גרוס , שום כתוש ולהזליף מעל שמן זית .

לערבב את העגבניות בקערה כדי שיעטפו היטב בתבלינים ובשמן הזית .


הכנת המאפה


יש לשטח את תערובת הבשר על תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה ( אפשר גם במחבת ) .

בעזרת האצבעות ניצור בבשר שקערוריות שבתוכן נשים את העגבניות . השקערוריות גם  ישמשו  לקליטת נוזלי

העגבנייה והשמן זית .

לאחר שהנחנו את העגבניות על הבשר ויצקנו את שארית שמן הזית של העגבניות לפזר מעל מעט פרוסות דקיקות

של פלפל חריף  . הכמות כמובן תלויה במידת החריפות של הפלפל החריף ובמידת אהבתכם לחריפות .


להכניס את התבנית לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך כ20-25 דקות עד שהבשר משנה את צבעו, נחרך מעט

בקצוות והעגבניות מקבלות מראה צלוי . הבשר בזמן האפייה מגיר נוזלים ורצוי מידי פעם במהלך האפייה להפטר

מהנוזלים . 
צריך להיזהר מצליית יתר שעלולה ליבש את הבשר .


בהגשה יש להעביר את הבשר לצלחת או להגיש בתבנית האפייה , לפזר מעל טחינה טובה וצנוברים קלויים .



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת