00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עדשים שחורות , ירוקות ועצמות מח

22/11/2013

 מרק עדשים שחורות ,ירוקות ועצמות מח


מרק עדשים עשיר בטעמים וצבע המשלב עדשים ירוקות ,עדשים שחורות ועצמות מחמרק חורפי בעל מרקם סמיך , צבע חום כהה

וטעם מדהים של העדשים שספגו את טעמי עצמות המח
 .


חומרים
 

250 גר` עדשים שחורות

250 גר` עדשים
ירוקות 

2  בצלים 

6  גבעולי סלרי 

6  גזרים 

3-4 עצמות מח 

 

4  שיני שום 

צרור פטרוזילייה 

100 גר` רסק עגבניות 

9-10 כוסות מים 


מלח 

פלפל שחור 

כמון 

פפריקה מתוקה 



הכנה 

לשטוף היטב את העדשים , אין צורך להשרות אותן כי ממילא מדובר בבישול ארוך

לקצוץ את הבצל , הגזרים וגבעולי הסלרי דק ולטגן אותם בשמן עד שהבצלים מקבלים מראה שקוף . להוסיף את עצמות המח ולטגן

אותם עוד כ 2-3 דקות ואז להוסיף את שיני השום הקצוצות והפטרוזיליה הקצוצה . לערבב היטב עד שמריחים היטב את ריח השום
 

ואז מוסיפים את העדשים השטופות , רסק העגבניות והמים

להביא לרתיחה , להנמיך לאש נמוכה ולבשל כשעה . לתבל בנדיבות ולהמשיך לבשל עוד שעתיים על אש נמוכה . זמן הבישול ארוך

על מנת שהעצמות ישביחו היטב את המרק
.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת