00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

כדורי עוף עם פתיתים

כבר ארבעה חודשים שפעם בשבוע אנחנו צריכים להתייצב בבית החולים לעבור בדיקות ולראות שהכל בסדר ומתנהל כמו שצריך והכליה החדשה מתנהגת כיאות. 
בכל פעם שכזו אנחנו קמים לפני השעה 6 בבוקר ועד שאנחנו מגיעים חזרה הביתה, כבר שעת צהריים ואנחנו בדרך כלל עייפים ורעבים. מכיוון שחצי שנה אסור לאכול ולשתות בחוץ, אז סנדוויץ ותרמוס קפה לארוחת הבוקר שלאחר הבדיקות מעבדה, אנחנו לוקחים איתנו אבל עד שאנחנו מגיעים חזרה הביתה, אנחנו רעבים ורק רוצים לאכול כמה שיותר מהר.


בעקבות כך התחלתי לחפש מתכונים שונים שאני מכינה יום קודם ולמחרת רק מחממת כמה שיותר מהר, כמובן שעדיפות למתכוני הכל בסיר אחד, שמי שמכיר את הבלוג שלי יודע שהם מאד מאד אהובים עלי.


אז קבלו עוד אחד מהמתכונים הנ"ל, קציצות עוף רכות ועסיסיות שמתבשלות יחד עם פתיתים וירקות והכל יחד טעים לנו מאד, והכי חשוב מתחמם מהר.

מתחילים בהכנת הקציצות. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומגלגלים כדורים. מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם ואז מטגנים עד לצבע זהוב. מעבירים למסננת למנוחה עד לכניסה לתבשיל.

שמים מעט שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד לריכוך, באמצע הדרך מוסיפים את קוביות הפלפל וממשיכים בטיגון עד שגם הפלפל מתרכך. מוסיפים שום ואת העגבניות ומבשלים הכל יחד עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים 1/2 כוס מים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, ומבשלים בביעבוע עדין 10 דק', טועמים תיבול ומתקנים אם יש צורך.

מוסיפים לסיר מים רותחים ומפזרים בו את הקציצות במרווחים. בין המרווחים מפזרים את האפונה ומעל הכל את הפתיתים. מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים אש למינימום, מכסים ובשלים כך כ-20 דק' או עד שכל המים נעלמים.

מכבים אש. משאירים את המחבת מכוסה בלי לגעת לעוד 5-10 דקות, פותחים מכסה וצוללים פנימה

 

כדורי עוף עם פתיתים

המצרכים:

לקציצות:
1/2 ק"ג עוף טחון
1 בצל מגורר וסחוט
1 קישוא קטן מגורר וסחוט
1 ביצה
1 כף קטשופ
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
3-5 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור

פירורי לחם לגלגול הקציצות
שמן

 

לשאר התבשיל:
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
2 שיני שום קצוצות דק
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס מים
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן

21/4 כוסות מים רותחים
1 קופס' שימורים של אפונה, מסוננת ושטופה (או משקל זהה בערך 300 גר' אפונה קפואה)
2 כוסות פתיתים רצוי אלה בצורת אורז.

ההכנה:
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד השמן ופירורי הלחם הנוספים לגלגול הקציצות ומערבבים לעיסה אחידה, אם היא רכה מדי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם.

מכדררים קציצות מהעיסה ומגלגלים כל קציצה בתוך פירורי לחם כך שיצפו אותה מסביב. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ושומרים בצד במסננת עם נייר סופג.

במחבת רחבה ועמוקה (סוטז') שמים מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד כמעט ריכוך, מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים הכל יחד עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגים עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים כ-5 דק' עד שהן מתרככות. מוסיפים 1/2 כוס מים, פפריקה, כורכום מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כך כ-10 דק'.

פותחים מכסה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים לסיר מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים את הקציצות ברווחים ביניהם.
מפזרים ברווחים בין הקציצות ומעליהם את האפונה.
מפזרים מעל הכל את הפתיתים.

מביאים לרתיחה חוזרת. מכסים את המחבת. מנמיכים אש למינימום ומבשלים כך כ-20 דק' או עד שכל הנוזלים נספגים ונעלמים. 
מכבים אש, משאירים את הסיר מכוסה למנוחה של 5-10 דק' לפני שצוללים לתוכו

בתאבון

 



 


 


 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת