00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פרגית שעועית ותפוח"א בסיר אחד

אם אתם קוראים קבועים בבלוג שלי אתם כבר יודעים שאני מאד מאד אוהבת תבשילים של הכל בסיר אחד. מכינים הכל בסיר אחד ויש ארוחה ליום יומיים בלי להתאמץ יותר מדי.
המנה הזו הורכבה בעצם מכיוון שלא הצלחתי להגיע לטעם של מנה של אמא שלי. 
כשהילדים היו צעירים כל פעם שהלכו באמצע השבוע לאכול אצל אמא שלי אחד הדברים שהיתה מכינה להם היו קוביות תפוח"א שטיגנה במחבת עם המון פפריקה מתוקה והיו יוצאים מדהימים, חלק קריספיים להפליא וחלק מושיים ונמסים בפה, כמה שלא הסתכלתי איך היא מכינה את זה, וכמה שלא ניסיתי להכין לבד, מעולם לא הצלחתי להגיע לטעם של המנה שלה.
הילדים בגרו ושנים רבות לא טעמתי מתפוחי האדמה המדהימים האלה, עד שלפני כמה חודשים פתאום נזכרתי בטעם המדהים שלהם והחלטתי להכינם לצהריים, אבל מכיוון שאני יודעת שאין סכוי שאני מגיעה לטעם של אמא החלטתי להתחכם ולהפוך אותם לחלק ממנה של הכל בסיר אחד, ומכיוון שבתכנון היו גם פרגיות כתוספת הפכתי את זה למנה של הכל כלול ויצא ממש טעים. מחכה לימים ששוב יחזרו תפוח"א לביתי ונוכל לשחזר את המנה. בנתיים תכינו ותהנו, בטוחה שילדים יאהבו אותה מאד.

 


חותכים 2 סטייק פרגית לחתיכות בגודל ביס ומתבלים אותן בפפריקה (חריפה או מתוקה לפי בחירתכם), מלח, פלפל שחור ומעט קינמון.
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הפרגית עד שהן מוכנת. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.


באותו השמן שטיגנו את הפרגיות, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים למחבת את קוביות תפוחי האדמה ומתבלים בפפריקה מתוקה, קארי (או כורכום למי שלא אוהב קארי), מלח ופלפל, מטגנים/ בשלים כך את תפוחי האדמה עד שהם מזהיבים ומתרככים (אפשר ורצוי לכסות את המחבת) אפשר גם להוסיף כף או שתיים של מים לזרוז הבישול

 

כשתפוחי האדמה רכים מוסיפים למחבת 3 שיני שום קצוצות ו 2-3 חופנים של שעועית ירוקה קפואה ושטופה.
מערבבים הכל יחד, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות עד שהשעועית מתרככת.

מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים ומבשלים הכל יחד רק עד שהבשר מתחמם שוב.


פרגיות שעועית ותפוח"א בסיר אחד

המצרכים:
2 חתיכות סטיק פרגית חתוכות לקוביות בגודל ביס
4 תפוח"א גדולים מזן דזירה חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2-3 חופנים של שעועית קפואה שטופים ומסוננים
3 שיני שום קצוצות
שמן לטיגון

תבלינים לפרגית:
לתבלן עם מעט מכל אחד מהבאים:
פפריקה מתוקה או חריפה לפי טעמכם (אני השתמשתי כאן בחריפה ולתפוחי האדמה במתוקה)
מלח, פלפל שחור גרוס גס וקמצוץ של קינמון.

תבלינים לתפוחי האדמה:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית קארי (למי שלא אוהב ניתן להחליף בכורכום)
מלח
פלפל שחור גרוס גס

ההכנה:
מתבלים את נתחי הפרגית בפפריקה חריפה (או מתוקה למי שמעדיף), מלח, פלפל שחור טחון גס וקמצוץ קינמון ומערבבים הכל יחד.

במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן שיכסה את התחתית. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד שהן משנות צבע ובבדיקה מוכנות גם בפנים. מורידים את הפרגיות ושומרים בצלחת בצד.

מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מתבלים בפפריקה מתוקה, קארי, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את המחבת ומערבבים מפעם לפעם עד שתפוחי האדמה מתרככים. אם רואים שתפוחי האדמה מתחילים להישרף מוסיפים כל פעם כף שתיים של מים למחבת.

כשתפוחי האדמה התרככו מוסיפים למחבת את השום והשעועית הירוקה, מערבבים מכסים ומבשלים הכל יחד כ-15 דקות או עד שהשעועית מתרככת.

מחזירים את הפרגית חזרה לסיר, מערבבים ומטגנים הכל יחד רק עד שהפרגית מתחממת שוב.

מגישים ונהנים

בתאבון


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת