00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מעז יצא מתוק (ומבושל)

תמר לכל אושפיז (או- מתכונים חדשים לסוכות)


משום מה, לכולם יש נטיה להילחץ מאירוח בראש השנה, וכולם מדחיקים את סוכות.
למה?
הרי ביננו, סוכות הוא חג מאתגר הרבה יותר,
כי הרעיון בסוכות הוא- אושפיזין, או בעברית- אורחים. והרבה מהם!!
הסוכה פתוחה מכל עבר, כל מי שרוצה מגיע להתארח, ולנו המארחים יש משימה לא פשוטה- לרצות את כולם..

הו, בשביל זה אני כאן!
בפוסט הקרוב תמצאו פתרון קולינרי לכל אושפיז- הטבעוני, זה-שלא-אוכל-גלוטן או סתם אחד בררן..

בחרתי בתמר כפרי המנחה. רימון הוא פרי המשוייך (לפחות מחשבתית..) לראש השנה, אבל התמר, התלוי בין ענפי הסוכה , מראה שהוא סוכתי במיוחד.

כל המתכונים (כהרגלי בקודש) מהירים וקלי הכנה.
באף אחד מהם לא נדרש מיקסר, ורק באחד נדרש מעבד מזון.

המתכונים פרווה, ללא מרגרינה (כרגיל!) ומותאמים לכולם.

יאללה, מתחילים?



 

מגולגלות תמרים
מקור המתכון הוא גולשת בניק giga5 מהאתר כיפה, שערכה שינויים במתכון המקורי של נירה שויאר, מהספר "עוגות לכל עת".
חשוב לא לוותר על שלב ההקפאה, הוא מסייע מאוד ביצירת עוגיות יפות ולא כאלה שהמילוי בורח מהן (מניסיון..indecision)

כמות: 3 רולדות

מצרכים:

3 כוסות קמח

2 כפות סוכר

3/4 כוס מי סודה (אפשר סודה בטעם לימון, הטעם לא מורגש)

מעט מלח

כוס שמן

 

למילוי: חצי קופסת ממרח תמרים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק. מחלקים את הבצק ל-3 חתיכות שוות.
  2. מרדדים למלבן בעובי של כ- 1 ס"מ (לא דק מידי) אורך של כ- 25 ס"מ על 15 ס"מ.
  3. מורחים את המילוי על המלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה.
  4. שמים את הגלילה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.מכניסים את התבנית לחצי שעה במקפיא. לאחר מכן מסמנים חתכים בגלילה במרווחים של כ- 2 ס"מ ,זה עוזר למלית לא להתפרץ החוצה בזמן האפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כחצי שעה. מצננים היטב , פורסים ומאחסנים בכלי אטום .

 

  • אפשר להחליף את ממרח התמרים בממרחים אהובים אחרים. נוסו בהצלחה- ריבת תותים, ומילוי שוקולד-חלבה: 2 כפות ממרח שוקולד + כף ממרח חלבה וניל

 

לצליאקים

:

ריבועי תמרים ללא אפיה

מקור המתכון הוא בבלוג "לא על האוכל לבדו". בניגוד אליה, לי לא היתה סבלנות לקלות פיצוחים ולא קרה כלום- הממתק הזה מעולה וטעים גם ככה.
חשוב לזכור- הריבועים מתוקים מאוד מאוד, ולכן עדיף לחתוך אותם לחתיכות קטנות (וככה גם יישאר יותר לאושפיזין הבאיםangel.. )

מצרכים:
חבילת תמרים מגולענים בואקום (500 גרם)
1/2  כוס בוטנים גרוסים
1/2  כוס אגוזי לוז גרוסים
 1/4 כוס אגוזי פקאן גרוסים
1/4  כוס אגוזי מלך גרוסים
חצי כוס פתיתי קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את התמרים לקערה ומחממים כ45 שניות במיקרוגל (כדי להקל על התהליך). מוסיפים את האגוזים השונים ומערבבים היטב (אפשר בידיים).
  2. מפזרים בתבנית (גודל 4A) מחצית מפתיתי קוקוס. שופכים את התערובת ומהדקים בחוזקה. מפזרים מעל את המחצית השניה של פתיתי הקוקוס ומכניסים למקרר למספר שעות.
  3. מוציאים מהתבנית וחותכים למנות.

 

  • ניתן להשתמש בכל תערובת אגוזים או בוטנים, הכל לפי העדפה אישית.
  • שימו לב- הריבועים מסוכנים לילדים מתחת לגיל 5 עקב שימוש בפיצוחים


לטבעוניים/ בריאותיים:

כדורי לימון-תמרים

המתכון הפעם שייך לבלוג הטבעוני "משחקת באוכל". למרות שאני לא טבעונית, הבלוג כל כך יפה ומושך את העין, שמפתה להכין משם את הכל..

כמות: כ-20 כדורים

מרכיבים:
כוס שקדים מולבנים
כוס וחצי שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
1/4 כוס קוקוס טחון
מיץ + קליפה מגורדת מלימון אחד קטן (כ-1/4 כוס מיץ)
1/2 כוס סילאן
כפית תמצית וניל

4-5 תמרים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה

לציפויקוקוס טחון ו/או שקדים גרוסים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל הרכיבים (חוץ מהתמרים ו-1/2 כוס שיבולת שועל) למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה (כ-2 דקות)
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים 1/2 כוס שיבולת שועל ואת התמרים החתוכים ומערבבים עם הידיים.
  3. מגלגלים כדורים ומצפים בציפוי החביב עליכם (שקדים או קוקוס)
  4. מכניסים לצינון במקרר לחצי שעה ומגישים.
  • את הכדורים רצוי לשמור במקרר בכלי אטום, משתי סיבות. האחת- שלא יתקלקלו, והשניה- למנוע מבני הבית לנשנש כל פעם "רק כדור אחד".. surprise)

 

 

הכל נראה טוב, לא?

 

?ואת מי אתם מזמינים לסוכה שלכם? אולי אותי

  סליפ
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סליפ אלא אם צויין אחרת