00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עלי אורז ממולאים בשר בתנור

 עלי אורז ממולאים בשר בתנור


עלי אורז במלית בשר טחון וירקות שבושל ברוטב סויה מתוקה וצ`ילי מתוק . זאת הפעם הראשונה שאני

משתמש בעלי האורז כאפשרות לעטיפת מלית בשר 
והתוצאה הייתה מעולה . את העלים הממולאים אפיתי

בתנור ומעטפת העלים 
התקבלה פריכה כמו שרציתי והבשר נותר עסיסי וספוג טעמים .


עלי האורז – הוראות הכנה


יש למלא מים בכלי רחב כמו תבנית אפייה על מנת לטבול בה את עלי האורז עד להתרככותם .

יש להשרות את 
הדפים אחד אחד על מנת שלא ידבקו . יש לנהוג בזהירות ולא להשרות יותר מידי דבר

שהופך את הדף 
לדביק מאד ולא נוח לעבודה . כל דף שהוצאנו מההשריה יש להניח על מגבת ולספוג את

עודפי המים . 
להניח במרכזו של הדף את המלית ולקפל את הצדדים לכיוון המרכז ואז לגלגל את הדף

קדימה על המלית 
תוך כדי הידוק . להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד של הסגירה לפי מטה .


מלית הבשר


500 גר` בשר בקר טחון – מספיק למילוי 10 דפי אורז

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות

1 גזר מגורד

2-3 שיני שום טרי קצוצות דק

מעט שמן זית

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

2-3 רוטב סויה מתוקה ( סויה כהה מאד וסמיכה לעומת הדלילה שהיא מלוחה )


הכנת מלית הבשר


לטגן את הבצל במעט שמן זית , להוסיף את הגזר המגורד ,הפלפל האדום , הפטרוזיליה

והבצל הירוק .לערבב ולטגן עד התרככות הירקות . להוסיף את שיני השום ולערבב עד שמריחים

היטב את ריח השום . מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו . מוסיפים את רוטב הסויה ,רוטב הצ`ילי

ומתבלים במלח ופלפל שחור . 
ממשיכים לפורר את הבשר ומבשלים אותו תוך כדי בחישה כ10 דקות עד

שהוא סופג היטב את 
הנוזלים שבסיר . מניחים בצד כדי שהמלית תתקרר לפני המילוי .


לאחר שהמלית הצטננה יש למלא את דפי האורז לפי ההסבר בתחילת הרשומה ולהניח את

הגלילים הממולאים עם צד הסגירה כלפי מטה בתבנית שרופדה בנייר אפייה .



להבריש את הגלילים במעט שמן זית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות. 

את הפטריות שבמנה צרבתי קלות במחבת עם שמן זית לאחר תיבול במלח גס ,פלפל שחור ,

שום כתוש וסויה מתוקה . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת