00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג סלמון שזוף בדבש

  דג סלמון שזוף בדבש


נתחי דג סלמון שניצלו בתנור עטופים בדבש לאחר השרייה מענגת באמבט מלא בטעמים . האמת שאני לא

נוהג בדרך כלל להשרות נתחי בשר או דגים ונותן לנתחים לבטא את טעמם בעזרת תבלינים ופחות עם

נוזלים . את המנה הזאת הכנתי בהשראת מתכון של אדוארד מהבלוג דם אש ותמרות עשן שהעלה רשומה

על עישון דגים או צלייה בתנור עם השרייה כשלב מקדים . אני לקחתי את הרעיון לכיוונים שלי בחומרים

ובצורת ההכנה .


השתמשתי בנתחי פילה של סלמון טרי ללא העור . את הנתחים השרתי במשרה שהורכב :


1 כף מלח גס

1 כף סוכר חום

1/2 כף פלפל שחור גרוס

4 שיני שום כתושות

3-4 כפות סויה מתוקה

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מים


ערבבתי היטב את החומרים בקערה והעברתי את הנוזלים לכלי קיבול שטוח שניתן לסגור עם מכסה .

את הנתחים הנחתי בתוך המשרה וסגרתי עם המכסה . הועבר למקרר להשריה של כ שעתיים .

במידה והנוזלים אינם מכסים את כל גובה הנתחים יש להפוך אותם בתוך הנוזל במחצית זמן ההשריה .


הנתחים בהשריה סופגים טעמים ואינם מתייבשים בזמן הצלייה בתנור .


צליית הדג


להוציא את נתחי הדג מהמשרה ולנער קלות מעודך הנוזלים ( לא לנגב את הדגים )

לתבל את הדג עם מעט פלפל שחור גרוס ( כדי למתן את מתיקות הדבש ) ולהניח את הנתחים בתבנית

מרופדת בנייר אפייה לצפות את הדג בצידו העליון וצדדיו עם מעט דבש המעניק לנתחים מעבר לטעם גם

זיגוג מבריק וצבע נהדר .על הדבש לפזר מעט עלי תימין טרי .

להקפיד על שכבת דבש דקה . עודף דבש יגרום לנזילת הדבש לנייר האפייה והדבש יישרף לפני שהדג

מוכן  . את הדג יש לצלות בתנור 25-30 דקות בחום של 180 מעלות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת