00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פשטידת זוקיני ופטריות

 פשטידת זוקיני ופטריות


אני לא איש של פשטידות אבל הפעם בא לי אטרף על משהו חם ומשביע ( או שסתם הייתי צריך להיפטר

מעודפי ירקות שהצטברו אצלי בחג) . הפשטידה הוכנה בהשראת פשטידת הקישואים המיתולוגית של

קובי בר , פשטידה דיי פושטית אבל טעימה מאד . את הקישואים החלפתי בזוקיני ולתערובת הוספתי

פטריות שמפיניון שהוסיפו המון טעם וריח נהדר .


חומרים


6 זוקיני מגורדים עם הקליפה

2 גזרים קלופים ומגורדים

3 תפוחי אדמה בינונים מגורדים

צרור פטרוזיליה קצוץ דק


1 בצל קצוץ דק

1כרישה חתוכה לטבעות דקיקות

1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות דק

מעט שמן לטיגון


4 ביצים

1.25 כוסות קמח תופח

1 כף אבקת מרק עוף או בצל ( לא חובה )

1/3 כוס שמן


מלח

פלפל שחור


הכנה

לטגן את הבצל והכרישה במעט שמן עד לשקיפות ולהוסיף את הפטריות הקצוצות .לערבב ולהמשיך בטיגון

עד שהפטריות מזהיבות מעט . להוציא את הפטריות הבל והכרישה לצינון .

להכניס לקערה את הזוקיני הגזרים תפוחי האדמה והפטרוזיליה ולערבב היטב . להוסיף את תערובת הבצל

עם הפטריות ולערבב היטב את התערובת . להוסיף את הביצים והשמן ולבחוש עד קבלת תערובת אחידה .

להוסיף את הקמח ולערבב עד שהקמח ייספג היטב בתערובת . 
לתבל באבקת המרק במלח ובפלפל .

להעביר לתבנית אפייה ולאפות כ45-50 דקות בחום של 180 מעלות .


הערות :

את הירקות גירדתי במגרדת ידנית גסה כדי לקבל מרקם יציב יותר של הפשטידה לעומת ריסוק

במגימיקס שיוצר עיסה דלילה יותר .

את הירקות שגירדתי לא סחטתי מהנוזלים .

אני אפיתי בתבנית עגולה סגורה ובסוף האפייה הפכתי את התבנית על צלחת כדי להוציא את המאפה

שקיבל מראה יפה כמו עוגה .

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת