00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

סינטה ממולאת בירקות מוקפצים

16/09/2013

סינטה ממולאת בירקות מוקפצים

המון זמן לא הייתי כאן בבלוג , מסוג התקופות שאין מוזה לשבת ולכתוב בבלוג ...שלא תבינו לא נכון ,אני לא

מתכוון לעולם היצירה במטבח ששם אני מרגיש מצוין ושם הייתי מאד פעיל לאחרונה אלא לישיבה מול

המחשב ולכתוב . אחסוך ממכם מילים מיותרות ונתרכז בטעמים ופחות במילים .

מנה מדהימה שהכנתי של נתחי סינטה דקים מגולגלים וממולאים בירקות מוקפצים שנצרבו קלות במחבת

לוהטת .חיבור נהדר של בשר מדהים עם ירקות מוקפצים ספוגים בטעמים אסייתיים


ירקות מוקפצים

פלפלים אדומים וירוקים , בצל סגול  וכרוב לבן חתוכים לרצועות דקות מאד . להקפיץ את הירקות במחבת

לוהטת 
עם מעט שמן זית ולתבל במלח גס , פלפל שחור גרוס , שום כתוש ורוטב סויה מתוקה .

לא להקפיץ את הירקות יותר מידי כדי שיישארו מעט פריכים . להוציא את הירקות מהמחבת ולהניח בתוך

מסננת לצינון וכדי להיפטר מהנוזלים .


מילוי הגלילות 

את נתחי הסינטה ( סינטה שנחתכה אצל הקצב לנתחים דקים לצורך הכנת שניצל עגל ) הדקים יש להניח

על ניר אפיה או ניילון שקוף על מנת שיקלו עלינו בזמן גלגול הבשר על 
מלית הירקות .

להניח מעט ממלית הירקות על הנתח ולגלגל את הבשר על הירקות תוך כדי הידוק . בגמר ההידוק יש לסגור

את הגלילה עם קיסמים או חבל קשירה לבשר ( חוט שפאגט שניתן להשיג בכל חנות לחומרי בניין ) .

אני מעדיף את הקשירה בחוט מכיוון שהיא יעילה יותר , נוחה לעיצוב הגלילה והכי חשוב שנוחה לגלגול

במחבת בזמן שאנחנו צורבים את הגלילה מכל הצדדים .


צריבת הגלילות

לאחר שגלילות הבשר מוכנות וקשורות יש להבריש אותן בצד  העליון ( כשהצד שבו סיימנו את הגלגול כלפי

מטה ) בשמן זית ולתבל במלח גס , פלפל שחור גרוס ועלי תימין .

לחמם מחבת משומנת במעט שמן זית לחום גבוה ולהניח את הגלילות לצריבה . זמן הצריבה צריך להיות

ממש קצר ( עד שהבשר נצרב מעט ומשחים ) ואז לסובב כך שהגלילה תהיה צרובה מכל צדדיה . אני

מדגיש שוב שהצריבה צריכה להיות קצרה . בשר הסינטה עדין ובמקרה שלנו גם חתוך דק כך שאסור

לצרוב יותר מידי ואל תשכחו שמלית הירקות  כבר מוכנה לאכילה כך שאין צורך להרוג שוב את הבשר .


את הגלילות הגשתי עם רוטב סויה מתוקה ( סויה שחורה וצמיגה ) שמתחברת נהדר לבשר והירקות . 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת