00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טונה צרובה ברוטב

 טונה צרובה ברוטב

טונה אדומה ,  אומרים שהיא נסיכת הים אבל עבורי היא המלכה האמיתית של כל שוכני הים .  דג נהדר עשיר ובשרני עתיר באומגה 3 וברזל ודל בקלוריות . דג  שממש לא דורש התעסקות יתרה ובלשון המעטה לא מתלהב מחום עודף. מעט תיבול וצריבה קצרה ביותר  זה כל מה שדרוש  כדי ליהנות ממנת דג מדהימה .

נתח הטונה נעטף בתערובת תבלינים , נצרב  צריבה מהירה על מחבת חמה  אשר העניקה לנתח פריכות בהיקפו והשאירה אותו מעט נא במרכזו. הדג הוגש עם רוטב שבין מרכיביו גם לימון ליים  אשר ממשיך את פעולת הכבישה (בישול קר )  של הנתחים בצלחת ההגשה .


הכנת הדג

מכינים את תערובת התבלינים  ממלח גס , פלפל שחור גרוס גס , עלי תימין טרי וגרעיני כוסברה .

את התבלינים יש לכתוש דק במכתש ועלי או בלחיצה ע"י מערוך כבד.

למרוח את נתח  דג הטונה בשמן זית בעזרת מברשת ולתבל את הנתח מכל צידיו עם תערובת

התיבול . את התערובת יש ללחוץ בעזרת האצבעות אל תוך הנתח על מנת שהתבלינים ידבקו היטב

ויחדרו מעט לבשר הדג.

את הדג יש לצרוב במחבת חמה עם מעט שמן זית לא יותר מחצי דקה מכל צד . הדג רגיש מאד

לחום וצריבה יתרה תייבש אותו לגמרי ותפגע בטעמו . את הנתח יש לחתוך לפרוסות לא דקות מידי .


הכנת הרוטב

לערבב בקערה מיץ מחצי לימון ליים טרי , מעט שמן זית ומעט סויה שחורה

מתוקה . להוסיף 2-3 שיני שום כתושות ולערבב היטב את התערובת .


הגשה

לצקת את הרוטב על צלחת ההגשה , להניח את נתחי הטונה שפרסנו ולהוסיף מסביב לנתחים על

הרוטב  פרוסות דקיקות של פלפל חריף אדום וירוק וזרעי עגבנייה .


חיבור מדהים של נתחי דג משובח עם טעמי רוטב מעולה . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת