00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

חזה עוף וחצילים בקארי אדום

מכיוון שאסור לבעלי לאכול בחוץ במשך חצי שנה, ואנחנו יושבים גם הרבה בבית, אני צריכה לבשל כל יום צהריים. אי לכך האוכל מתחיל לחזור על עצמו וכדי שלא נמות משעמום, אני מנסה לגוון ולהמציא כל פעם את הגלגל מחדש, אבל זה לא קל, כי בנוסף לכל יש גם כל מיני מגבלות. בשבוע שעבר קניתי קארי אדום (הירוק חריף לנו מדי והאדום בדיוק לטעמנו), ועכשיו אני עושה נסיונות, כמו היום בצהריים שיצא ממש ממש טעים.

המתכון נקרא מאד ארוך, אבל ההכנה שלו מהירה מאד ורצוי להכין את כל החומרים מראש, כדי לא להתעכב.

חותכים את החציל לקוביות בגודל בינוני שמים במסננת, ממליחים ונותנים להם לנוח כך כשעה. לפני הבישול, שוטפים וסוחטים היטב.

חותכים את חזה העוף לרצועות, שמים בקערה ומוסיפים כף קורנפלור וכף רוטב סויה, מערבבים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להכנה. (מינימום שעה).

בווק או במחבת עמוקה למי שאין ווק, שמים מעט שמן ומוסיפים לו את הבצל, מטגנים עד שהבצל מתחיל להתרכך, מוסיפים את החצילים השטופים והסחוטים וממשיכים לטגן כ-5 דקות עד שהחציל מתחיל להתרכך.

מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים הכל יחד עוד דקה שתיים. מורידים לקערה בצד.

מוסיפים לווק מעט שמן וכשהוא חם מוסיפים את העוף המושרה ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שעולה ריח. מורידים לקערה עם הירקות.

מכניסים לווק חצי קופסה חלב קוקוס ומביאים לרתיחה על אש קטנה. מוסיפים 3 כפיות גדושות של משחת קארי אדום ומערבבים עד שהקארי נמס והכל אחיד.
מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס, את רוטב הסויה, רוטב הדגים, הסוכר החום, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח. מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים כך בבעבוע עדין כ-5 דקות.

מחזירים את תכולת הקערה ששמרנו עם הירקות והבשר לתוך הווק, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים הכל יחד עוד כ-10 דקות.

חזה עוף וחצילים בקארי אדום

המצרכים:
1 חזה עוף חתוך לרצועות
1  כף קורנפלור
1 כף רוטב סויה

1 חציל גדול חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לשניים ופרוס לפרוסות דקות
2 חופנים של שעועית ירוקה שלמה קפואה, שטופה
2 שיני שום קצוצות דק
1 קופסה חלב (מי) קוקוס
3 כפיות משחת קארי אדום
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר חום כהה
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח
6 עלים טריים מענף בזיליקום חתוכים לסרטים דקים
כף פטרוזיליה קצוצה דק

ההכנה:

שמים את חזה העוף בקערה מוסיפים לו את הקורנפלור והסויה ומערבבים היטב. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להכנה (מינימום שעה).

חותכים את החציל לקוביות בינוניות, שמים במסננת, זורים מעל מלח ומניחים בצד להגרת נוזלים. לפני השימוש, שוטפים היטב וסוחטים מנוזלים.

שמים מעט שמן בווק ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד לריכוך הבצל. מוסיפים את קוביות החצילים וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ-5 דקות עד שהחציל מתחיל להתרכך. מוסיפים את השעועית ומטגנים הכל יחד עוד כ-2 דקות. מורידים הכל לקערה בצד.

מוסיפים לווק עוד מעט שמן אם צריך ומוסיפים את העוף, מטגנים תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו והופך לבן. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שמתחיל לעלות ריח. מורידים ומוסיפים לקערת הירקות בצד.

מכניסים לווק חצי קופסה של חלב קוקוס ואת משחת הקארי האדום ומביאים לרתיחה תוך ערבוב עד שהקארי נטמע כולו בנוזל. מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס, את רוטב הסויה, רוטב הדגים, הסוכר, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה בבעבוע עדין. מבשלים כך כ-5 דקות.

מוסיפים את תכולת הקערה ששמרנו בצד עם הירקות והעוף לנוזל הרותח, מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הווק ומבשלים הכל יחד ברתיחה עדינה כ-10 דקות. בודקים ומתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום ומכבים את האש.

מגישים על אורז לבן.


​לנו אסור אורז לבן ומנסיון, זה לא כל כך טעים על מלא, ולכן הגשתי את זה על אטריות אורז דקות, מאורז מלא שסופגות יופי את הרוטב. אפשר להגיש גם על פסטה מלאה.

בתאבון


 


 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת