55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קישואים עגולים במלית קוסקוס ובשר

קישואים עגולים במלית קוסקוס ובשר

בס"ד

 

התחלתם כבר לחשוב על תפריט לראש השנה? המנה הבאה מתאימה בהחלט לשולחן החג.

היא מנת רושם יפה וטעימה. היא דורשת מעט התעסקות במטבח אבל התוצאה שווה כל רגע.

אז נתחיל.....

 

המצרכים:

6 קישואים עגולים גדולים

500 גרם בשר צלי חתוך לחתיכות קטנות (ניתן להשתמש בצלי שנותר לכם)

1 שקית קוסקוס

100 גרם צימוקים (לפי הטעם)

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס סילאן 

מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

- מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות ומעבירים לקערה.

- במחבת מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבשר (אפשר להשתמש בצלי בשר שנותר לכם) עד שמשנה את צבעו.

- מתבלים את הבשר ומורידים מהאש.מקררים.

- מעבירים את הבשר לקערה של הקוסקוס.

- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

-חותכים את הכיפה של כל קישוא ומרוקנים מתוכן.

- מטפטפים מעט שמן זית  בתוך הקישוא וממלאים בתערובת הקוסקוס והבשר.

- מזלפים מעל כל קישוא כפית סילאן ומעט שמן זית.

- מכסים בניר כסף ואופים בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות.

- מוציאים את הניר כסף וממשיכים לאפות עוד כ- 25 דקות.

- מדי פעם להרטיב את הקישוא עם הנוזלים שמצטברים בתבנית.

- הקישוא מוכן כשהוא רך,בודקים עם סכין.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת