00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

גרבדלקס - סלמון כבוש

09/08/2013

 גרבדלקס - דג סלמון כבוש 

גרבדלקס הוא דג סלמון אשר עבר תהליך כבישה קר בתנאים בייתים . גרבדלקס אחד המטעמים הכי

אהובים עלי מבין מעדני הדגים , מנה קלה  מאד להכנה והתוצאה פשוט מענגת בטעמיה .

 המתכון מובא כאן בשידור חוזר למתכון שהעלתי בעבר בבלוג של ידידי גדי המל ז"ל מפורום

אוכל ynet  . 
במשך השנים לאחר הרבה התנסויות שיניתי את המתכון בהתאם לטעמי האישי .

מביא כאן את המתכון המקורי עם הערות השינוי שלי


גרבדלקס של גדי המל

הכמויות לקילו וחצי דג נטו. עם העור ( אני העדפתי ללא העור ) , חשוב !! להשתמש בדג טרי .


החומרים לכבישה

4 כפות מלח גס

2 כפות סוכר – שמתי 4 כפות סוכר על מנת למתן את מליחות הדג.

פלפל שחור גרוס טרי.

1/2 כוס שמיר קצוץ 

מערבבים את כל התבלינים ומעסים איתם את בשר הדג מכל צידיו

מפזרים ומטפטפים מלמעלה את שאר המרכיבים :


2 כפות קוניאק – לא השתמשתי בקוניאק

4 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית


מצמידים את שני הפילטים בטן אל בטן ועוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים לקופסה אטומה.

אני לאחר הצמדת הפילטים ועטיפתם בניילון הנחתי אותם בתוך קערה פתוחה ועליהם הנחתי

משקולת 
אשר משאירה את נתחי הדג במהלך הכבישה תחת לחץ המסיע להחדרת התבלון ויבוש

הנתח כתוצאה מהגרת הנוזלים שבדג ( אפשר להשתמש בקופסאות שימורים כמשקולות )

לאחר  48   שעות להוציא את הנתחים מהאריזה ולשטוף את התבלון והשמיר תחת מי ברז .

לחתוך את הנתחים דק בצורה אלכסונית ( קיררתי את הנתח כשעה בפריזר על מנת להקל על

החיתוך )


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת