00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חלה לשבת

 חלה לשבת

אין על חלה טובה וריחות אפיית בצק שמרים כדי לקבל את השבת . ישנם תהליכים במטבח

שהם הרבה מעבר לסתם הכנת אוכל והם הופכים למעין טכס ולא אגזים אם אומר שתהליך הכנת

חלה לשבת החל מלישת הבצק , עיצוב החלה ,התפיחה והאפייה הם פשוט טקס קבלת השבת .

כמי שגדל להורים ניצולי שואה תמיד לחם היה ערך מקודש עם הרבה משמעויות מעבר להנאה

שבאכילה . השבת הכנתי את החלה הכי טובה שאפיתי מימי ודיי היה לראות את החיוך על פניו של

אבי הקשיש כדי להבין עד כמה הוא נהנה מהחלה . אבי כבר בשלב שלא מרגיש בטעמי האוכל

ומזמן לא נהנה מטעמי אוכל טוב אבל החלה הזאת החזירה לו את הטעם הטוב ....טעם של בית

אולי טעמים עם זכרונות של בית ומשפחה שאבדו לו
.


מכין הרבה שנים בצקי שמרים לחלות או לחמים אבל תמיד בדרך הקלאסית שלפיה 
משתמשים במים

פושרים להכנת הבצק וכשהבצק מוכן משאירים אותו להתפחה ולאחר מכן מעצבים 
את צורת החלה .

במתכון הפעם 2 העובדות הנ"ל משתנות לגמרי והתוצאות פשוט מדהימות .

המים להכנת הבצק קרים מאד מה שמונע מהבצק להתחמם במהלך הלישה ומעכב את התפיחה

הראשונית של השמרים .

עיצוב צורת החלה נעשה מיד כשהבצק מוכן ורק כשהחלה מעוצבת אנחנו משארים אותה לתפוח .

עיצוב החלה בשלב הזה של הבצק נוח מאד הרבה יותר מאשר הבצק התפוח .

הבצק במתכון מאד נוח לעיצוב ,אינו דביק ולאחר האפייה המרקם והטעם פשוט חלומיים .    

המתכון וצורת הכנת הבצק של ידידי הקונדיטור אמנון עיפגין


 

חלות / לחמניות של אמנון עפגין


החומרים:

1 ק"ג קמח

50 גרם סוכר

15 גרם מלח

60 מ"ל שמן( אני השתמשתי ב 50 גר` חמאה )

10 גרם משפר אפיה( לא חייב ,רצוי)

450 מ"ל מים

ביצה אחת

15 גרם שמרים יבשים


אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים למעט המלח במיקסר במהירות בינונית .

לאחר שכל החומרים מתאחדים לגוש בצק להוסיף את המלח .

ללוש את הבצק 10 דקות כשבשלב הסופי להגביר את מהירות הלישה   

להוציא את הבצק על משטח מעט מקומח .


הכנת לחמניות או חלה

לקרוץ חתיכות של 100 גרם ולגלגל כצינור.

לקלוע קליעת קשר, או שמיניה למי שיודע, או לכדרר עיגול עם כף היד כלפי השולחן

(להפעיל לחץ על הכדור בעזרת השיש /משטח),

למרוח ביצה ,

לתת לחלה /לחמניות לנוח במקרר שעתיים או להשאיר בחוץ למי שממהר

כשהחלה /לחמניות מכפילים את נפחן ותופחים היטב  היטב לאפות ב-180 מעלות

 כ-18 דקות...(כמובן לבדוק לפני....)עד השחמה נאה . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת